2016. június 7., kedd

WELLSZ TAMÁS HÁROM ÉVE MILLIÁRDOS CSALÁS NYOMÁRA BUKKANT PANAMÁBAN - KÖZREADJUK FELJELENTÉSÉT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.06.06.


Miközben a panamai offshore cégbotránytól volt hangos a világsajtó, a magyar rendőrség szép csendben megszüntette azt a nyomozást, amely a közép-amerikai államban bejegyzett cégek papírjaival való itthoni visszaélésekkel volt kapcsolatos. A feljelentést a 2014-ben furcsa körülmények között meghalt Welsz Tamás tette 2013-ban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság idén április 10-én arra jutott, hogy nincs semmi dolga a feljelentésben részletezett elképesztő ügyekben.
 
A trombitaművész Galambos Lajos és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány panamai offshore cégek papírjainak felhasználásával zajlott ügyleteit is a hatóság elé tárta a kalandos életű Welsz Tamás közel három évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében. A rendőrség mostani, a nyomozást megszüntető határozata alapján teljesen feleslegesen.
 
A férfi szerint egy kinti ügyvezető neve alatt legalább száz olyan panamai offshore céget értékesítettek hazánkban, amelyek ugyanarra a fiktív panamai címre voltak bejelentve.
 
Az üzletember nem titkolta a rendőrség előtt, hogy saját érdekből utazott Panamába és kezdett kutakodni bizonyos cégek után úgy, hogy még magánnyomozót is fogadott. A magánügy az volt, hogy Welsz Tamás élettársa még nem egyezett meg volt férjével és az elszámolási vitát Welsz Tamás úgy gondolta rendezni, hogy az ex testvérének panamai offshore cégét a saját nevére íratta. A vállalkozót itthon és kint is feljelentették...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.