2016. július 25., hétfő

A HÉT KÉRDÉSE: SZIMPATIKUS LEHET-E DONALD TRUMP EGY MAGYAR SZÁMÁRA?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.07.25.


Máris Orbán Viktor Donald Trump felé tett gesztusát monitorozza a Fidesz, hiszen a magyar miniszterelnök tusványosi beszédének fogadtatásáról faggatták egy telefonos közvélemény-kutató cég munkatársai a magyar polgárokat. A felmérés többek között azt a kérdést járta körül, hogy a világ meghatározó politikusai közül kik szimpatikusak a magyarok számára. A választékban ott volt Vlagyimir Putyin és Donald Trump is. Ezt is megértük!

Jövő év elejétől szabad lesz Barack Obama, így akár el is indulhatna a magyar miniszterelnöki székért valamelyik honi párt jelöltjeként. Ugye, elég valószínűtlennek tűnik ez az eshetőség, mert egyrészt Obama most a világ legbefolyásosabb politikusa, akinek a magyar miniszterelnökség akkora zuhanás lenne, mint a Bajnokok Ligájából a magyar megye kettőbe szerződni, ugyanakkor a magyar választóknak jelenleg nem igazán egy afroamerikai elnök lenne az ideális jelöltjük. És akkor még finoman fogalmaztunk.

Ettől még nem biztos, hogy Donald Trump - aki az ellenlábas republikánusok jelöltje - elnyerné a magyarok szimpátiáját. A Fidesz szokásos forgatókönyve szerint máris megszondáztatta a népet arról, mit szól Orbán Viktor látványos gesztusához, melyet Donald Trump felé tett az erdélyi szabadegyetemen megtartott beszédében. Mint emlékezetes, szombaton Tusnádfürdőn nyíltan szövetséget ajánlott a republikánus elnökjelöltnek. Ezzel igen nagy kockázatot vállalt, hiszen komoly politikai vezető a nyugati világból még nem állt be a médiabohócként induló, de populista szólamaival egyre népszerűbbé váló Trump mögé, ugyanakkor a republikánusok egy része is fanyalog saját jelöltje kardcsörtető retorikáját hallva...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.