2016. július 25., hétfő

A MENEKÜLTVÁLSÁG KAPCSÁN A LEGNAGYOBB HIBA, "A MIGRÁNSOKRÓL" BESZÉLNI

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.07.24.

 
Teljesen mindegy, hogy mit mond a migránsok kezeléséről Orbán Viktor és mit mond Angela Merkel, mindkét politikus egyaránt általános megoldást keres, amit utána bármely migránsra rá lehet húzni. És elhangzanak olyan általánosító hazugságok, hogy ezek a migránsok az Iszlám Állam elől menekülnek. Akik ugyanis ezzel kezdik el az "igazukat" alátámasztani pontosan tudják, hogy a menekültek sok országból jönnek, és nem minden érintett államban aktív az Iszlám Állam. Sőt sok esetben a menekültek nem akkor indulnak meg, amikor az Iszlám Állam területet szerez, hanem éppen akkor, amikor az területet veszít. 

A menekült áradatba belefér Abdul aki valóban az Iszlám Állam elől menekül, és Ahmed aki az Iszlám Állam által megszállt területen pont az Iszlám Állammal kollaborált. Ha a területet visszafoglalják, akkor őt kivégzik. Ha elmenekül az Iszlám Államon belül és gyáva áruló, akkor sem jár jól. Az aki a mártíromság helyett menekülőre fogja és megkérdőjeleződik a lojalitása ott nem járna jól. Hát belekerül abba a masszába amibe bőven belefér ő is, mint a korábban Iszlám Államot képviselő ember, egy az Iszlám Állam által kiszorított terrorszervezett katonája, egy helyi hitetlen, vagy valaki aki nem is a régióból érkezik.
 
Az általánosítás és ebből az adott emberek megítélése éppen olyan rossz, mintha a nőket, romákat, feketéket, zsidókat, vagy éppen a férfiakat, magyarokat, fehéreket, keresztényeket ítélnénk meg általánosítva. A tapasztalatból lehet következtetni valamennyire a közösségre, de a közösségről kialakuló véleményből, más emberrel szerzett tapasztalatból az egyénre következtetni, ezzel megismerés nélkül előre ítélkezni igen durva hiba...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.