2016. július 31., vasárnap

A NEMZETI ILLUMINÁTUS RENDSZERE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.07.30.


A TV2 híradójában a hét közepén egy olyan hírblokk ment le, amelyben egy álhíreket és összeesküvés-elméleteket gyártó magazin főszerkesztőjét szakértőként megkérdezve elemezték, vajon Angela Merkel és az új brit kormányfő, Theresa May az Illuminátus tagja-e, amely világhatalomra tör. A bizonyíték, amely alapján megválaszolták a kérdést, az volt, hogy mindketten ugyanúgy tartják a kezüket, „piramist” formázva, ahogy a ... képen Orbán Viktor.

Persze, minden értelmes ember tudja, hogy ez a kéztartás arról szól, az illető megpróbálja elérni, hogy ne kezdjen el hevesen gesztikulálni, és kontroll alatt tartsa a mozdulatait.

De Magyarországon ez mindegy. Az adófizetői pénzből adott hitelből megvásárolt, majd adófizetői pénzzel vásárolt állami reklámokkal kitömött TV2 és a Fidesz-média többi része szép lassan tekeri fel barom-métert. A sorosozás, az Amerika küldi a menekülteket és a többi putyinista összeesküvés-elmélet szép lassan terjed, mint a méreg. A cél, hogy bemutassanak valami elképzelt ellenséget, háttérhatalmat, ami eltereli a figyelmet Magyarország politikai problémáiról.

A Fidesz nem háttérhatalom és nem Illuminátus, nem rejtőzködik, de pontosan úgy működik, mint amivel a háttérhatalmat vádolja.

Nem szál vitába, hanem terel, nem érvel, hanem támad és karaktergyilkol. Emlékszünk arra, amikor leálltak vitázni a tiltakozó tanárokkal, a Ligetnél tiltakozókkal, Sándor Máriával vagy bárkivel? Nem, mert ők az ellenségeiket elpusztítani akarják. Ugyanis a vita és a demokratikus megoldások helyett az eszköztár részei a karaktergyilkos cikkek, rágalomhadjáratok, hamis, soha be nem tartott ígéretek, médiamanipuláció és terelés.

Pontosan ez a szép a Fidesz illuminátusozásában. Hogy nem arról beszél a médiájuk, mi a helyzet az egészségügyben, az oktatásban és a szegénységgel, hanem azokról állít hazugságokat, akik ezt felvetik. Ha pedig beszél valamiről, az soha a közösség politikája, az életünk és annak intézése, a közösség kormányzása, hanem valami figyelemelterelés.

Ennek pedig az oka, hogy illuminátusozás, sorosozás van kormányzás helyett. Hat év kormányzás után ott tartunk, hogy felnőttképzés, szakképzés, mobilitási támogatások híján, az adójóváírás elvétele, az egykulcsos adó és a munkát terhelő magas adók és járulékok mellett, az alacsony fizetések miatt, úgy betöltetlenek állások Magyarországon, és úgy állnak befektetések és cégek, hogy közben emberek százezrei szeretnének a közmunkánál jobb munkát.

De erről nem beszél a Fidesz médiája, erről nem beszél a kormány. Erről néma csend van.

Pedig ez az, ami rólunk szól, ez az, ami az életünket meghatározza
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.