2016. július 24., vasárnap

A POSVÁNY ÉS A FANTOMOK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.07.23.


Európa válsága az, hogy az Orbánhoz hasonló hazudozó fasiszta gazembereket megtűri - ez a mostani tanulsága is a Tusványoson elmondott posványos beszédének. Európában az Orbán-féle szélsőjobb gerjeszti a válságot és a hisztériát, amelynek célja, hogy populista hazugságaival felszámolja a demokratikus jogállamokat.
 
Orbán egy fantomról beszél, amikor "Brüsszelt" emlegeti, mert külön ilyen entitás, hogy "Brüsszel", nem létezik. Brüsszel egy város, helyszíne azoknak a döntéseknek, amelyeket a tagországok, köztük a klerikálfasiszta Magyarország, megszavaznak. A brüsszeli bürokrácia nem hoz önálló döntéseket a tagországokkal szemben, és nem vesz el nemzeti jogokat. Mindenhez tagállami felhatalmazás kellett, még a végrehajtó apparátus döntéseihez is. De a magyarok annyira hülyék, hogy ezt sem tudják, és elhiszik. Azok a kötöttségek léteznek, amelyeket a csatlakozók elfogadtak, és a demokratikus, jogállami normákat rögzítik, de sajnálatos módon azokat sem tartatják be.
 
Orbán egy nemlétező fantom ellen harcol, és csak azért nem csapják kupán, mert senki nem veszi magára, amikor sunyi módon "Brüsszelről" beszél. "Brüsszel" ugyanis nincs, nem létezik, mint önálló hatalmi tényező, vagy ha igen, az a tagországok együttese, közte a magyar idiótával, és a közös döntésekkel, a közösen elfogadott értékekkel. Amikor Orbán azt mondja "Brüsszel", senki sem tud megsértődni, mert nem tudni, kiről beszél. 
 
Orbán úgy beszél Brüsszelről, mint az antiszemiták a zsidó világösszeesküvésről, amely éppen úgy nem létezik, mint ahogy "Brüsszel" sem létezik. Azt mondja a felcsúti futóbolond, hogy "az európai vezetők megbuktak", de olyan nincs, hogy "európai vezetők". A baj éppen az, hogy a közös Európának nincs valódi vezetése, hanem csak az egyes tagországoknak vannak vezetői, akik közösen elfogadott szabályok szerint közös döntéseket hoznak...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.