2016. július 3., vasárnap

AZ IGAZÁN FONTOS DOLGOK

INDEX HU
Szerző: Dezső András
2016.07.02.

 
Vannak az Igazán Fontos Dolgok. Ezek abban különböznek a Fontos Dolgoktól, hogy sokkal fontosabbak náluk. Az Igazán Fontos Dolgokkal az emberek nap mint nap találkoznak, hozzátartozik az életükhöz. A Fontos Dolgokkal is minden nap találkoznak, sőt, talán még jobban is érinti őket, mint az Igazán Fontos Dolgok. De az Igazán Fontos Dolgokkal ellentétben a Fontos Dolgokat nem feltétlenül ismerik fel. 
Azt, hogy mi az Igazán Fontos Dolog, valójában nem a politika dönti el, a politika legfeljebb csak igazodik ehhez. Ha kell, udvarol az Igazán Fontos Dolognak, ha kell, a zászlajára tűzi.
Vannak olyan társadalmak, ahol Igazán Fontos Dolognak számít például az, hogy az éppen hatalmon lévő politikai elit tagjai ne alakítsák át a közvagyont magánvagyonná. Vagy ahol Igazán Fontos Dolog az, hogy egy főügyész dolgozzon is. És olyan országokról is hallani, ahol Igazán Fontos Dolog lenne megtalálni és felelősségre vonni azokat az embereket, akik a Nemzeti Választási Irodához kopasz erőembereket küldtek elrettentésből...
 
Magyarországon is vannak Igazán Fontos Dolgok. Ilyen volt például a néhány száz forintos vizitdíj. A rezsicsökkentés. Vagy a netadó. És ilyen Igazán Fontos Dolog az is, hogy vasárnap ha lehet, inkább legyenek nyitva a boltok.

Persze kemény kormányzati kommunikációval bármilyen Dologból lehet Igazán Fontos Dolgot csinálni, de csak akkor, ha a nemzetközi történések is a malmunkra hajtják a vizet, ahogy ez a migrációs válságnál történt. Nem árt, ha ehhez van egy közmédiánk és egy kereskedelmi propagandatévénk, amit viszont csak úgy tudunk elfoglalni, ha nem számít Igazán Fontos Dolognak a sajtó függetlensége, szabadsága...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.