2016. július 23., szombat

AZ ISIS HÁLÓJÁBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.07.22.


Nagy hibát vét a világ, de különösen a sajtó, amely ráerősít az ISIS propagandajára. Az ISIS minden ámokfutó tettét magára vállalja, és azt a látszatot kelti, mintha mindenhol ott lenne, mindent az ő emberei követnének el, mintha sehol senki nem érzehetné magát biztonságban, mert ők bármikor, bárhol lecsaphatnak. A hisztéria fokozása a céljuk.

A propaganda a terror eszköze. A terror célja a félelemkeltés, hogy az emberek a félelem miatt a liberális demokrácia, a szabadság és saját értékeik ellen forduljanak. Ehhez nem szükséges minden esetben száz embert felrobbantani, elég a propagandával elhitetni, hogy ez bármikor megtörténhet. Bármikor bárki áldozat lehet.

Aki ilyen propagandát folytat, az maga is terrorista. Magyarországon olyan elferdült világ van, hogy maga a kormányzat folytat ilyen propagandát. Orbán az ISIS propagandáját másolja, Orbán propagandájának célja ugyanaz: a félelem felkorbácsolásával az embereket a szabadság, a liberális demokrácia, az emberi jogok, az európai értékek ellen fordítani. A cél, hogy váljanak olyanokká, mint a terroristák...

Orbán, az egykori liberális politikus, már nemcsak köztörvényes bűnöző, nemcsak aljas gazember, hanem terrorista is. Saját népét terrorizálja, és a terrorista propaganda célja ugyanaz, ami az Iszlám Állam célja: destabilizálni, demoralizálni az országot, bűnbakot állítani, a szabadság ellen lázítani és minden terrorista intézkedést elfogadni, a jogállamot meggyűlöltetni. Magyarországon ehhez nem kell "migráncs", nem kell terrortámadás, ezt az Orbán-rendszer maga oldja meg.

Ebben a magyar sajtó teljes támogatását élvezi, amely elveszítette minden józanságát, amikor az ISIS propagandájára erősítve nem tesz különbséget, hanem minden ámokfutó tettét az iszlám terrorizmus számlájára írja. Orbán kampánya olyan tömegmészárlásokat is az ISIS és az iszlám radikálisok tevékenységének tulajdonít, amelyeknek semmi közük ehhez. A menekülthullám előtt is volt terrorizmus Európában, Londonban és Madridban, ezeket ugyanazok követték el, a menekülthullámmal semmi nem változott...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.