2016. július 10., vasárnap

AZ ORSZÁG, AHOL KOPASZNAK LENNI JÓ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.07.10.


Nem tudjuk pontosan, kik a megbízóik, milyen utasításokat követnek, hányadán állnak a karhatalommal, milyen jogosítványaik vannak. Ők azok a kopasz, kigyúrt fiatalemberek, akik most éppen a ligetvédőket tartják rettegésben, de korábban „bevetették őket” a 2006 őszi zavargások idején, a Fidesz székházához vezényelték őket, amikor aktivisták tiltakoztak a kormány politikája ellen, és védték Erdősinét, amikor kamunépszavazást kezdeményezett a szocialisták ellenében. Lassan az az érzésünk, hogy ahol megjelennek ezek a rémisztő figurák, ott a kormány valamit minden áron el akar érni.

Orbán Viktor pontosan tudja, hogy a rendőrséget nyíltan soha nem vetheti be a magyar polgári lakosság ellen, mert azzal lerombolná azt a mítoszt, melyet a 2006-os zavargások idején alakított mi ki magáról. Akkor az öszödi beszédet követően a Gyurcsány Ferenc lemondását követelő tömegben feltűntek finoman szólva is érdekes alakok, akik nem maradtak meg a szavak szintjén, és tevőlegesen hozzájárultak ahhoz, hogy Budapest hetekig ostromlott város képét mutatta. Az MTV székházánál a kopaszok (más néven futballhuligánok) nekitámadtak annak a kis létszámú rendőri egységnek, mely az épület főbejáratát védte, és számos hivatásos végezte a kórházban az összecsapás után.

A "sajnálatos őszi események" után később mégis a rendőröket vonták felelősségre, a rendbontók közül pedig elvétve ítéltek el néhányat. Ez volt a kopaszok magyarországi tündöklésének kezdete, hiszen Orbán Viktor védtelen polgárokként állította be őket (és persze másokat is, akik nem borotválják a fejüket, és valóban érte őket atrocitás), a gyurcsányi rendőri erőszak pedig örökre ráégett a szocialista kormányokra. Ezért nem oszlatja fel rendőri erővel vagy akár a TEK-kesekkel azokat a tiltakozó akciókat, melyeket nem szívesen lát, de eltűr egy darabig a hatalom jelenlegi birtokosa...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.