2016. július 21., csütörtök

BEKAMERÁZZUK A MÉDIAPATKÁNYT - FENYEGETTÉK ÉS AUTÓKKAL ÜLDÖZTÉK MUNKATÁRSUNKAT ÉRPATAKON

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Becker András
2016.07.20.


A nagyobb hírek takarásában valami készülődik Érpatakon. Míg a polgármester a hozzá köthető gyanús ügyletekről írott cikkünk után helyreigazítási kérelmekkel árasztotta el a komplett magyar sajtót, múlt pénteken a képviselő-testület sokadszor futott neki a tavalyi zárszámadás megtárgyalásának. Az ülést nem sikerült megtartani, Orosz Mihály Zoltán polgármester ugyanis a várható kínos kérdések megválaszolása helyett Móricz Csabát, az Átlátszó helyszíni tudósítóját szidalmazta, majd a meghiúsított ülés után híveit kollégánkra uszította, akik Újfehértóig üldözték autókkal az újságírót.

Egy héttel ezelőtt a hat tagú érpataki képviselőtestület négy tagja írásban kezdeményezte a polgármesternél, hogy hívjon össze rendkívüli testületi ülést, amely megtárgyalja az alábbi határozati javaslatot:

„Érpatak Község Képviselőtestülete Orosz Mihály Zoltánt, mint a település polgármesterét kötelezi, hogy a törvényben és a szerződésekben vállalt előírásoknak megfelelően a közmunkaprogramban, közalkalmazottként vagy bármilyen más szerződés alapján dolgozó személyek bérét a munkavállalók részére hiánytalanul, határidőben megfizeti.”

A kissé szokatlan határozati javaslat indoklásából kiderül, a képviselő-testület többsége szerint mostanra az önkormányzat gyakorlatilag működésképtelenné vált. A másik napirendi pont a meghívó szerint a képviselő-testület feloszlatása lett volna.

Az elmúlt hetekben ugyanis ötször ült össze Érpatak képviselő-testülete, hogy megtárgyalja és elfogadja a tavalyi évi gazdálkodásról készült zárszámadást. Tegnap újra nekigyürkőztek, de az eredmény ugyanaz lett. A zárszámadás megléte feltétele az idei költségvetés elfogadásának, amíg viszont nincs költségvetés, addig az államkincstár sem folyósítja az önkormányzatnak járó központi forrásokat – ezek híján pedig egy idő után a napi működés is ellehetetlenül. Nagyjából ez következett be mostanra a képviselő-testület tagjai szerint.
Érpataknak az előző évről még volt mintegy 20 millió forint tartaléka, de ez mára lényegében elfogyott. Orosz polgármester láthatóan egyre idegesebb, láthatólag nem kis részt az általa vezetett Benefícium Szeretetszolgálat körüli zavaros ügyek miatt: korábbi cikkünk alapján az ügyben nyomozást rendelt el a megyei főügyészség...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.