2016. július 18., hétfő

BORÚRA DERŰ - UGYE MILYEN JÓ EGY KIS ROSSZ IDŐ NYÁRON...

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2016.07.18.


Miért vágyunk sokszor másra, mint ami van? Miért vagyunk elégedetlenek? Miért nem örülünk a nyári esőnek és hidegnek? Azt mondják, jól élünk. Miért nem érezzük ezt mégsem így? Hogy mi is lesz a blog mai témája? Meteorológia, mindfullness, irodalmi ajánlat, filozófia vagy coaching? All in one!

Éljünk jól!

De jó lenne, ha mindenki megtanulna örülni annak, ami van, meg tudná találni abban az élvezetet, a jót, ami neki jutott! Mert ugye azt látjuk, hogy ebben nagy különbségek vannak köztünk, van aki ezt nagyon tudja, van, aki egyáltalán nem. És tényleg nem azon múlik elsősorban, hogy hova született és mit dobott neki az élet, a sors. Persze vannak sajnos halmozottan hátrányos helyzetek, emberek de ne adjuk fel, mindig tanulhatunk és javíthatunk a saját hozzáállásunkon, életminőségünkön.


Csak ne várjunk vele túl soká!!

A nagy filozófius, Schopenhauer, akitől az alábbi könyv sokat idéz, többek között ezt írta:

„…a legtöbben, ha végül visszatekintenek, látják, hogy egész életükön keresztül „ideiglenesen” éltek, s elcsodálkoznak, hogy az, amit rá se nézve, ki sem élvezve elmúlni hagytak, az volt éppen az életük, az volt, aminek a varázsában éltek. És ilyenformán az embernek életútja rendszerint úgy foly le, hogy a remény bolondja, s a halál karjaiban táncol.” – ez  nem valami vidám, de nem kell tőle megrémülni!

Amikor a nyári kánikula után bejön egy esős idő, hűvös lesz, elő kell venni a pulcsit, netán még a kabátot is, az nagy élmény tud lenni, szinte újjászületik tőle az ember. Tudom, aki épp akkor utazik el nyaralni, annak bosszantó is lehet, de ha a szervezetünknek jön egy ekkora felfrissülés, megkönnyebbülés, mint a napokban, akkor jó lenne, ha nem a bosszúságnak engednénk utat, hanem megpróbálnánk kiélvezni a benne rejlő lehetőségeket. Egyébként is, egyszer egy óvónő szájából hallottam a mondatot, hogy „nincs rossz idő, csak alkalmatlan ruházat”. Szóval, érdemes kicsit alkalmazkodni, ha pedig minden kötél szakad, lehet módosítani a programterveken. Vannak persze durva jelenségek, a nagy szupercellák és a jégesők, viharban kidőlő fák, ezek jó figyelmeztetések arra, hogy nem vagyunk mindenhatóak és a természetre jó, ha odafigyelünk. 

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.