2016. július 19., kedd

BREXIT - AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG KILÉP AZ EU-BÓL. DE MI LESZ A KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÓKKAL?

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: András
2016.07.18.


Az Egyesült Királyság szavazott, és a következményeket (sem rövid, sem hosszú távon) egyelőre senki nem látja, így ennek a cikknek egy tarot kártyát használó jósnő szintjén állnak az előrejelzései.

Fontos megjegyezni, hogy az eredményeket máig nem fogadta el a népesség nagy része; ennek köszönhető a folyamatos ellenállás az EU-ból történő kilépéssel szemben, és egy új népszavazás kiírásának követelése.
 
Az biztos, hogy a szavazás nem kötelező érvényű – elvileg a parlament figyelmen kívül hagyhatja. Bár a józan ész azt mondja, ezt kellene tenniük a honatyáknak, nagyon is valószínű, hogy komoly következményekkel járna egy ilyen döntés; nem elképzelhetetlen, hogy lennének, akik erőszakhoz folyamodnának. (Egy képviselőt, Jo Coxot a szavazás előtt egy héttel gyilkoltak meg; biztosan vannak olyan emberek, akik képesek lennének frusztrációjukat bevándorlókon, vagy épp politikusokon levezetni.)
 
Sokan követelik egy új választás kiírását is, hiszen David Cameron lemondott, és úgy érzik, hogy az Európai Unióból történő kilépést egy új kormánynak kellene levezetnie. (Ezzel tulajdonképp egy második népszavazást érnének el, hiszen a választáson induló kilépés elleni pártoknak esélyt adnának, hogy legitim módon megtorpedózzák a kilépést… a liberális demokraták már bejelentették, hogy az ő platformjuk az EU-ban való maradás lesz.)
 
Mindenesetre érdekes lesz követni a Brexitről szóló szavazás utáni eseményeket; hiszen Skócia és Irország szinte teljesen biztosan meg fogja próbálni a kilépést az Unióból (mármint az Egyesült Királyság uniójából – hogy beléphessenek az európaiba)...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.