2016. július 24., vasárnap

BRÜSSZEL IS HIBÁS, HOGY ORBÁN A NYAKUNKON

EURÓPA KÁVÉZÓ BLOG
Szerző: Európa Kávézó
2016.07.24.


Akik látják, hogy a rothadt alma elkezd más almákat is megrohasztani, és ezt hagyják, azok, bizony, felelősek. És ez akkor is igaz, ha az Európai Unió eszköztelennek mutatja magát a rohadt alma kosárból kivételéhez. Kidobhatná a magyar választópolgárok többsége is, ehhez azonban néhány feltétel valóban hiányzik. 

Ugye, mint tudjuk, olyan, hogy Brüsszel, nincs is. Brüsszel Belgium fővárosa, és nem az orbáni Magyarország ellensége. Az Európai Uniót tagállamok alkotják, a tagállamok közösen hoznak döntéseket. Momentán azok a főnökök, akik Orbánnal egy pártcsaládban ülnek, Juncker, Merkel, Tusk. A közös döntéseket pedig megszavazza a brüsszeli fideszes frakció. Még az Európai Bizottságban is fideszes ül, Navracsics. Tehát aki brüsszelezik, az vagy simán idióta, vagy hülyének nézi a választókat. A fideszes választó pedig el is hiszi, amit a rohadt alma mond neki.

Ha az Európai Unió nem dolgoz ki mechanizmusokat a belülről bomlasztók eltávolítására, akkor az Unió tényleg végletesen meggyengülhet, szét is eshet. Vagy csinálnak páran egy kisebbet, erősebbet, immunisabbat (franciák, németek, olaszok, spanyolok, beneluxék, osztrákok, skandinávok) a többi pedig megy amerre lát. Magyarország például az államcsődbe, és Hegyeshalomnál megint határzár lesz és kinyithatjuk a csomagtartót, van-e elvámolnivalónk...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.