2016. július 22., péntek

DIKTÁTOR ELŰZÉSÉHEZ NÉP KERESTETIK. KALANDOROK KÍMÉLJENEK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.07.21.

 
Magyarország az Európai Unióba lépett be és nem a Visegrádi Négyekbe. Előbb vagy utóbb az egyikből ki kell lépni, ha a másikban maradni akarunk.
 
A Visegrádi Négyek Varsóban csütörtökön úgy döntöttek, hogy meg fogják védeni Európát, mégpedig Európától, amelyik az Európai Unió képében mély válságba taszította saját magát és egy tagország kilépését idézte elő, amikor rossz válaszokat adott a migrációs válságra. A jó válasz ugyanis az lett volna, ha a migránsoknak nevezett háborús menekülteket az EU határain kívül tartjuk, és az ott beadott bevándorlási kérelmeiket bíráljuk el, mégpedig – a magyar álláspont szerint – úgy, hogy visszautasítjuk azokat és nem engedünk be egyetlen egyet sem közülük Európába.
Ahogy ezt Orbán Viktor világosan megfogalmazta...
 
A négy uniós tagország, amelyek az EU kenyérén lébecolnak, és gazdasági növekedésüket, egyáltalán költségvetési egyensúlyukat, relatív jólétüket az Európai Unió gazdagabb országainak adományaiból tudják fenntartani, hitet tettek amellett, hogy ez így van jól, és ennek így is kell maradnia. Elárulták azt is, mit tartanak az EU legfontosabb négy vívmányának és ezért a jövőben is megőrzendőnek, ezek: az áruk, a szolgáltatások, és a tőke szabad áramlása és az EU polgárainak korlátozástól mentes mozgása. (Copyright: Beata Szydło, Lengyelország)
 
A demokrácia, mint megvédendő érték a szerdai varsói V4-ek tanácskozás közleményében el sem hangzott és az emberi jogok, vagy a jogállamiság úgy szintén, mint olyan dolgok, amelyekből a V4-ek vezetőinek jelenlétében illetlenség beszélni. Mindeközben szerintük az Uniót úgy kell megreformálni, hogy annak jövőjéről és működési mechanizmusáról a tagországok parlamentjei, vagyis nem az EU központi szervei, az Európai Parlament, hanem a kormány- és államfők, vagyis Orbán, Fico és Sobotka urak, valamint Szydło asszony döntsenek. Ah, mily szép is lenne! A nemzetállamok laza szövetsége, ahol mindenki szabadon basztathatja a saját népét, holmi brüsszeli ellenőrzés és felügyelet nélkül. Mert azok ott, Brüsszelben még azt is megmondanák, hogy mit szabad és mint nem szabad tenned a saját alattvalóddal. Kinek hiányzik ez? A nemzeti szuverenitás lábbal tiprása fényes napal? Prágának, Pozsonynak, Varsónak és Budapestnek erre nincs szüksége...
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.