2016. július 19., kedd

DILETTANTIZMUS, LÁZÁR JÁNOS A NEVED!

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.07.19.


Többször megemlékeztem már Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és csapata alacsony szakmai nívójáról, de most egy helyi ügyben, mint dögledező állatorvosi lóban összpontosul az a dilettantizmus, ami az általuk elszabott építésügyi jogszabályokból és a hazai műemlékvédelem szétveréséből természetszerűleg következik.

Mint ismeretes, annak ellenére van ma életveszélyes állapotban a szigetvári vár, hogy egy évvel ezelőtt, 2015. július 21-én az Orbán-kormány úgy döntött, hogy a Nemzeti Várprogram keretében első helyen valósítja meg a kiemelt jelentőségű, nemzeti kulturális örökség körébe tartozó, állami tulajdonú szigetvári vár felújítását. A Nemzeti Várprogram felelőse Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Sőt, a „Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566” emlékéve meghirdetéséről szóló 1834/2015. (XI. 24.) számú határozata értelmében 2016 augusztus 31-ig már nemzeti emlékhellyé kellene nyilvánítani a szigetvári várat, amelynek felelőse szintén Lázár János, akinek olyan szinten nem sikerült semmit elvégeznie a saját feladatai közül, hogy a Zrínyi Emlékév kellős közepén a Baranya Megyei Kormányhivatal 2016 május 26-án kelt határozatában arra kötelezte a szigetvári vár vagyonkezelőjeként is működő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t, hogy - jókarbantartási kötelezettségének eleget téve - három hónapon belül tegye rendbe a szigetvári vár életveszélyes állapotú várfalszakaszait, így a nyugati várfal-kötőgátat, az északi várfal-kötőgátat, a dél-nyugati bástyát, a déli várfalat és főbejáratot és az észak-keleti bástyát tegyék rendbe szerkezetileg, de előírták az első Orbán-kormány alatt félbehagyott kazamata-sor vízszigetelését és tátongó nyílásainak lezárását.

Pedig Szigetvár Város Önkormányzata a maga részéről mindent igyekezett megtenni: 2015-ben saját költségén megterveztette egy - a már meglévő, 2015-ben saját beruházásában megépült fogadóépülethez és az Andrássy-kastélyhoz kapcsolódó - térszín alatti kiállítótér-bővítést, és a beruházáshoz kapcsolódó régészeti feltárást is elvégeztette annak érdekében, hogy a kormányzati pénzek megérkezte után azonnal indulhasson az építési munka...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.