2016. július 3., vasárnap

DUMA HELYETT

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.07.03.


A becsületes hazánkfiai irigységgel nézik, ahogy a szomszéd országokban lassan lesittelik a fél politikai "elitet", mert közpénzt loptak. Úgy tűnik, rajtunk kívül mindenki megértette, hogy a korrupció a társadalom legsúlyosabb rákfenéje.

Valaha fölényesen röhögött a jómagyarembör a románon, meg a szlovákon, meg a többin. Hát azóta eltelt cseppnyi idő, és ami nálunk elmaradt, az náluk megtörtént. Eltakarították a hatalmát átmenteni akaró bolsevik bandát, a helyükre került újakat meg hozzászoktatják a Ne lopj! elvéhez. Karpereccel, rácsokkal, vagyonelkobzással, meg minden ilyesmivel, hogy érezzék a komoly törődést. Pedig ahogy a híradásokból kiderül, ott a nálunk szokványoshoz képest minimális összegek keringenek. A magyar "politikában" pártízezer euró nem tétel, a szomszédainknál meg főbenjáró bűn. Úgy tűnik, arra is rájöttek, hogy az egészséges társadalom felépítését bármekkora korrupció gátolja, nincs kis, meg nagy lopás, csak LOPÁS van, és az súlyosan büntetendő. Ja, és nincs én lopásom, Te lopásod sem, ahol mindenki csak a másikét veszi észre, a sajátjait meg körömszakadtáig védi.

Nálunk gyakran elhangzik az önmentegető érv: jójójó, oké, a mieink is loptak, de ez a Vérnarancs Banda, ez sokkal többet. Igaz. Ám a szomszédban ez csak annyit jelentene, hogy a kisebbet lopók 10 évet kapnak, a nagyobbat meg 20-at, és ücsizhetnek egymás mellett a cellában. Nálunk meg ez arra volna érv, hogy hatalomra juttassuk a kisebb rablót, merthát Ő kisebb. Aha. Javaslom még, hogy gyilkosok helyett alkalmazzunk biztonsági őröknek garázdákat, tolvajokat, satöbbiket, merthát Ők ugyebár a gyilkosokhoz képest mily jófejek is. Nem, nem azok. Ugyanúgy, ahogy magánviszonyainkban nem bízunk a kisebb bűnözőkben, pont ugyanúgy nem szabad ezt tennünk közviszonyainkban sem. És mindazon országok, amelyek ezt fölfogták, és komolyan be is tartják, minden tekintetben simán, és gyorsuló iramban hagynak minket állva, és zúgnak befelé Európába...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.