2016. július 7., csütörtök

ÉLHETŐBB ORSZÁG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Digger
2016.07.07.


Az „okosban megoldjuk” országa
 
Magyarországot a társadalmi és történelmi tapasztalat egy hihetetlenül kreatív, simlis országgá tette. Minden történés, minden kapcsolat, minden párbeszéd mögött a hátsó szándékot keressük, mindig a sorok között próbálunk olvasni és a rebellis kuruc vér a jószándékkal szemben is ellenállást szít bennünk.
 
A törvények kijátszása így válhatott nemzeti sporttá.
 
A magyar embernek az élet egy sakkjátszma, amiben az a sikeresebb, aki minél több lépésben gondolkodik előre. Ugyanakkor ez a képesség tesz minket külföldön sikeressé. Az előre gondolkodás képessége megfelelő közegben nagy előnyt biztosít a magyarnak.
 
Nagy baj lenne, ha most hirtelen megváltozna a gondolkodásmód. Az állampolgár védtelen lenne az állammal szemben. Jelenleg az államapparátus és az állampolgár potenciális ellenfelek. A túlélés záloga az „okosban megoldjuk” szemlélet.
 
Ha ebben a küzdelemben a polgár feltenné a kezét, akkor ne legyen kétségünk afelől, hogy megkapná a halálos lövést, magyarul inge-gatyája se maradna. Ez az állapot konzerválódik még hosszú évtizedekig, mert senkinek sem érdeke megváltoztatni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.