2016. július 10., vasárnap

ÉRVÉNYTELEN SZAVAZAT AZ ÉRTELMETLEN NÉPSZAVAZÁSRA

ÁTLÁTSZÓ - FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2016.07.10.

 
Nagy a dilemma az ellenzéki szereplők között, hogy miként viszonyuljanak a kormány októberi népszavazásához a menekültkvótákról. Mivel a népszavazásnak semmilyen jogi ereje nincsen, csupán a kormány menekültellenes propaganda hadjáratát szolgálja, ezért az értelmetlen népszavazásra csak az érvénytelen szavazat lehet megoldás.
 
Amíg a nép félelemben él, addig sok mindent megtehet vele a kormánya. Jól tudják ezt a Fidesznél is, ezért próbálják folyamatosan magasan tartani a rettegési szintet. A rettegtetés tárgya tavaly óta a menekültek, és velük kapcsolatban az Európai Unió. Miközben akkora a munkaerőhiány a cégeknél, hogy a magyar gazdaságnak kétszázötvenezer vendégmunkásra van szüksége a növekedési ütem fenntartásához, aközben a kormány 1294 menekült befogadása ellen ágál, és 4,5 milliárdot költ el a népszavazási kampányra.
 
Az 1294 menekült miatt kiírt népszavazási kampány csak azt a célt szolgálja, hogy a kormány a politikai napirenden tudja tartani a menekültkérdést, ezzel kezében tartja a tematizációt. Addig sem arról beszélünk, hogy hány milliárdot loptak ki a zsebünkből a szemünk előtt, vagy hogy miként tiporják el a békés tüntetőket, és egrecíroztatják a rendőröket a verőemberek a Ligetnél. 2016 harmadik negyedévének ez lesz a fő politikai témája, ezért kulcsfontosságú, hogy a miként reagálnak az ellenzéki szereplők a kvóta-népszavazásra...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.