2016. július 29., péntek

EURÓPA, ORBÁN ÉS A FEKETE PROPAGANDA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.07.28.


Orbán és Trump ugyanazt az eszközt használja, amit a nácik. A szakirodalom "fekete propagandának" nevezi ezt. Lényege a hazugság. A fekete propaganda hazudik, hamisít, megfélemlít, gyűlöletet kelt, becsmérel, rágalmaz és uszít. Célja a hitelesség és a bizalom felszámolása, a bizonytalanság keltése, a rombolás és a pusztítás. A fekete propaganda hamis világot teremt, amelynek nincs köze a valósághoz. Azok a keresztények akik ezt támogatják, azok lábbal tapossák a Bibliát és Jézus minden beszédét. 

Orbán Európa válságáról beszél. Európában nincs válság. Nincs gazdasági válság, nincs kulturális válság és nincs demokratikus válság. Európa sokszínű és szabad, a demokrácia intézményei működnek. Európában megoldandó feladatok vannak, mint mindig a történelem során. Ezek megoldására egyedül kizárólag a jogállam és az emberi jogokat tiszteletben tartó liberális demokrácia alkalmas. A klerikálfasiszta maffiaállam nem a problémák megoldása, hanem maga a probléma. Egy korlát nélküli egyeduralkodó puccsista csak öl, butít és nyomorba dönt. Beteg ember, aki a gyűlölettel akarja saját hatalmát megtartani.

Ha valahol válság van, akkor Orbán Magyarországa az, ahol válság van. Az Unió pénze nélkül az ország összeomlana, az oktatás, a kultúra és az egészségügy soha nem látott válságban van, a demokrácia megszűnt. A jótevőit gyalázza ez az ember. A magyarokat azok ellen uszítja, akiknek a legtöbbet köszönhetik. A magyarokat kivetközteti önmagukból, és gyalázatossá teszi a nemzetet. Észre kellene venni, hogy Magyarországon bűnözők uralkodnak, akik elfoglalták az országot, a társadalom legalja.

A fekete propaganda méregként hat. Ma már a magyar sajtó viszonylag szabad része is úgy ír Európa "válságáról", mint evidenciáról. Mintha a kontinens az utolsókat rúgná. Azt állítja Orbán, hogy Magyarország biztosabb jövőt ad, miközben a magyarok is Európába menekülnek, hogy éhen ne haljanak. Európa szabad. Európában béke van. Európában fizikai, lelki szabadság és szociális biztonság van. Európa nyitott, fejlett, demokratikus. Orbán Magyarországa mindennek az ellenkezője. De ezt kínálja Európának is.

Egy olyan ember vezeti az országot, aki soha életében nem dolgozott. Világ életében csak politikus volt, és az ország leggazdagabb embere. Földesúr, zsarnok, Döbrögi, aki milliárdokat harácsol a strómanjai által, aki elveszi másoktól, ami az övék, és a lakájainak adja, akik tejelnek neki. Jobban hasonlít egy kolumbiai drogbáróra, mint egy európai politikusra. Ezt kínálja Európának. Ez lenne az "igazi Európa", a fejlettebb európai modell. A köztörvényes fasiszta bűnözők Európája. Ezért gerjeszt válsághangulatot, hogy szétverje az emberi jogok, az emberi méltóság és a szabadság Európáját...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.