2016. július 12., kedd

FIDESZ ÉS AZ UNIÓBÓL VALÓ KILÉPÉS: MÁR MAGA A GONDOLAT IS OSTOBASÁG

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.07.12.


A brit népszavazás eredménye után több ismert fideszes politikus is meggondolatlanul nyilatkozott: Lázár János és Kovács Zoltán is az Unióból való kilépésre szavazna, ha lenne ilyen népszavazás Magyarországon. Még ha magánemberként is képviselték a véleményüket, az ügy elgondolkodtató, mivel kormánypárti politikustól eddig ennyire egyértelműen még nem lehetett hallani, hogy az Unió ellen szavazna. 

A Fidesz és Brüsszel viszonya 2010-től kezdődően rossznak mondható, így talán nem véletlen, hogy 2016-ig odáig jutottunk, hogy a kormánypárti politikusok nemcsak ostorozzák az Európai Uniót, hanem nyíltan arról beszélnek, hogy talán előnyösebb lenne az Unión kívül. Szerencsére még kisebbségben vannak ezek a vélemények a kormányon belül, Orbán Viktor, vagy éppen Kövér László is kiállt a tagság mellett, viszont abban mind egyetértettek, hogy az Unió intézményrendszere rosszul működik. 

De miért romlott meg ennyire a viszony az Unió és a Fidesz között? Miért hidegült el a Fidesz még a Néppárt egy részétől is? És mi lenne velünk, ha kilépnénk az Unióból?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.