2016. július 18., hétfő

FIGYELEM, ROGÁN ANTAL ÉRKEZIK A SURRANÓPÁLYÁN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.07.18.


Külső szemlélő számára követhetetlen, ám a történet szereplői közül sem lát mindenki tisztán a kormányzati struktúra átalakításával kapcsolatban. A hatalom csúcsán néhány ember dönti el, hogy kik maradhatnak a felszínen, kiket „kényszernyugdíjaznak”, és ki az, akire megadják a kilövési engedélyt a kormányzó párton belül. Sokan úgy gondolják, hogy csak idő kérdése, hogy Rogán Antal ebbe az utóbbi csoportba tagozódjon be, ám van másik forgatókönyv is. Az egész felfordulásnak ugyanis akár nyertese is lehet a kétes ügyiből kikecmeregni próbáló propagandaminiszter.

Nem tudni, hogy Rogán Antalnak mennyi köze volt két ismert alvilági figura lekapcsolásához, ám valószínűleg nem túl boldog attól, hogy a Vizoviczki László és Portik Tamás ügyében zajló bírósági eljárás éppen a kormányzati ciklus közepére esik. Most lehetne ugyanis jól helyezkedni, kikaparni a gesztenyét vagy mások szemét saját hatalma további növelése érdekében. A budapesti alvilág két figurája azonban nem kíméli a volt belvárosi polgármestert, így Juhász Péter feljelentései után két másik ügyben is magyarázkodni kényszerül.

Rogán ugyan próbálja lepattintani magáról azokat a vádakat, melyek szerint kenőpénzeket fogadott volna el kétes alakoktól, ám ismerve azt az életvitelt, mellyel talán csak barátja, Habony Árpád tud vetekedni, (és ami nehezen passzintható össze a vagyonnyilatkozataival) eléggé megalapozottnak látszik a gyanú, hogy a képviselői és polgármesteri fizetésén túl volt egyéb bevétele is. Rogán a másodgenerációs fideszesek egyik meghatározó figurájaként a hatalmat nem szégyelli, sőt olykor fő kormányzati ellenlábasát, Lázár Jánost lepipálva kérkedik is vele...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.