2016. július 4., hétfő

GAZDAGSÁGRA VÁGYSZ? OLVASS EL EGY KÖNYVET, GAZDAGABB LESZEL!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2016.07.04.


Nyár van. Rohadt meleg. Nincs erőm most sehova se menni, nem lehet kint lenni, nem lehet edzeni, kirándulni, a munka kiszívja minden energiámat. Mit lehet ilyenkor csinálni?

Bámulni bambán a tévét? Na igen, aki szereti a focit, annak most könnyű. Igaz, már a meccsek is ritkulnak. Készülünk a nyaralásra is. Ott sem lehet álló nap a vízparton feküdni csak úgy minden nélkül! Kézenfekvő a megoldás: heverészni a hűvös szobában, az árnyékban és olvasgatni! Mikor, ha nem ilyenkor?
 
Megvan az az emlék, amikor végre nincs suli, otthon lehetünk, vagy a nagyinál nyaralunk és napestig olvashatunk a hűvös szobában? Néha kimegyünk, kapunk egy lekváros kenyeret, egy szörpöt, legelünk egyet a cseresznyefán, aztán vissza, a könyvünkhöz, a varázslatba. Akinek nincs ilyen élménye, még mindig nem késő kipróbálni!!
 
Imádok olvasni! Egy jó könyvvel elvonulni, belefeledkezni egy történetbe, megmerítkezni egy másik korban, felfedezni érdekes, idegen helyeket egy könyv segítségével, számomra mindig az egyik legnagyobb élvezet. Mindig szerettem azokat a könyveket, amelyek régebbi korokban, más világokban játszódtak, amelyekről úgy éreztem, segítenek az események, az emberi psziché jobb megismerésében, kitárják számomra a világot, segítenek belelátni ismeretlen, vagy csak homályosan ismert dolgokba.

Vannak könyvek, amelyek valamiért megtalálnak és velem maradnak, amelyekre mindig úgy gondolok, hogy jelentős szerepük volt az életemben, kicsit átformáltak, a hatásuk hosszú távon is érződik.

Mondok egy pár ilyen példát (a nagy klasszikusokon kívül, mint például a Száz év magány, Mester és Margarita, Utas és holdvilág, Dosztojevszkij regények, Hrabalok, stb. - hogy úgy mondjam, a kötelező alapkönyvek):

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.