2016. július 6., szerda

GNM ARABJAI, AMÚGY MEG ÜZENJÜK BRÜSSZELNEK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.07.06.


2001. szeptember 11. után Oriana Fallaci rohadtul bepipult, mert a szeme előtt omlottak le a dupla tornyok. Erős felindultsága egy könyvben szublimálódott, amelynek a „Harag és büszkeség” címet adta, és meglehetős baromságokat irkált össze benne az arabokról, valamint a saját felsőbbrendűségéről. Mint mondta, hetekre bezárkózott New York-i lakásába, és csak akkor bújt elő onnan, amikor elkészült a nagy mű.

Felindultságát azonban megértjük. Van úgy a betűkkel foglalkozó ember, hogy ujjai alól tutulások törnek elő, ha nem vigyáz. Fallaci nem ügyelt, aztán így járt. Megengedem, magam sem fogalmaznék csingilingi hangon, ha a szombathelyi szimpla toronyba, a tizennégy emeletesbe szállana bele egy terrorista vitorlázó gép, és a műremek összeroskadna. Viszont ez a veszély nem fenyeget, hozzánk nem jönnek arabok vendégségbe.

Egyszer voltak, amikor Kadhafi – kádári segítséggel – Vépre, a mezőgazdasági képezdébe küldte fiait traktorvezetést tanulni. Őket lehetett utálni, de nem azért, mert olajosan csillogó barna bőrük volt, hanem, mert az ezredes annyi pénzt adott nekik, mint a pelyva, következésképp hülyén érezte magát az ember a discóban, mert a kollaboráns lányok értük hugyoztak állva. Farokveszteség érte tehát a szombathelyi süldő ifjakat, a férfiasságuk omlott össze, akárha a tornyok. De ez már rég elveszett az időben, a rend – úgymond – helyreállott.

Ehhöz képest GNM nyaralni indult a nagy Törökországba, ami élményéről a vajnatévében adott számot. Nem egy Mikes Kelemen ő, ezt be kell látni, nem a tenger mormolását, se nem a futó szél zúgását tanulmányozta, ellenben – állítólag – elvették neki a pénztárcáját. Ilyen mindenhol megesik, még a négyes-hatos villamoson is, ahol kigyúrt ősmagyarok noszogathatják a népeket, hogy adhatol ám két forintot. Ebből is látszik, hogy a rabló-pandúr játék nem rendszer-specifikus, hanem a homo erectus génjeibe van bekódolva mintegy...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.