2016. július 2., szombat

GYÓGYÍTANI AKARNAK! SÁNDOR MÁRIÁÉK 12 ÓRÁS TÜNTETÉSE PERCRŐL-PERCRE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2016.07.01.


20:00 Sándor Mária: Csatlakozzatok az országépítők társaságához!
Magyarország jött el a magyar egészségügyért. Itt állunk megint összefogva, egy jobb és élhetőbb országért. Mi jóvá tesszük ezt a rossz helyet, mert itt akarunk élni. Becsapva és kisemmizve vonultunk egy éve, most is ez a helyzet. Pártállástól függetlenül dolgozni akarunk és véleményt nyilvánítani. Szabad országot, ahol az ember az érték. Dolgozni fogunk egész nyáron, csatlakozzatok az országépítők társaságához!

19:45 Iványi: Mi nem akarunk senkit gyűlölni
A sajtóhoz fordul: nem kell minket megvédeni a súlyos hírektől, Isten áldja meg azokat, akik mernek írni. A rokkantakra és nyugdíjasokra is áldást kér, és azt is kéri, adja egyszer vissza a tolvajok vagyonaból azt, ami nekik jár. Mi azt gondoljuk, hogy nekünk Európa valódi otthonunk – szól az „Európa, Európa”. Ahol az ember otthon van, ott nem csak az előnyöket keresi, egy okkal több, hogy befogadjunk néhány embert azok közül, akiket kibombáztak a hazájukból. Végül a lelki egészségünkről szól: a gyűlölet mérséklődjék. Nem fogadjuk el, hogy szegények, menekültek, idősek ellen hecceljenek minket. Mi nem akarunk senkit gyűlölni.

19:43 Iványi kisvasutat küldene a szegényeknek
Nagy a baj, ha papot kell hívni, utal magára Iványi Gábor, aki 7 dologról fog beszélni: áldást kér az ápolókra, hadd legyenek mindannyian milliárdosok, megérdemelnék. Dicséri a Tanítanék mozgalom vezetőit, mert nagy dolog az országban kiállni, és igazat mondani. A szegényekre és a lecsúszókra is áldást kér, akik nem lehetnek itt, mert nem tudnak eljönni. Mert nincs pénzük közlekedésre, vagy nincs is közlekedés: nekik egy kisvasutat küldene.

19:35 Tanítanék: Nem kell felheccelni az embereket!
A Tanítanék ismét részletesen értékelte a kormány teljesítményét, majd megszavaztatta a jelenlévőket:
Akarnak-e államosítást az oktatásban? Több beleszólást a helyieknek? Szegény családok támogatását? Jobb sztrájk- és népszavazási törvényt?
Ha nem teljesülne az óhajuk, akkor készen állnak-e polgári engedetlenségre? A tömeg válasza igenlő.
„Akarjátok-e, hogy legyen szabadság, egyenlőség, testvériség, és köztársaság? Igen, zúgja a tömeg.

19:15 Gallóné: Folytatjuk!
Közös összefogásra hív mindenkit: az oktatásért, egészségügyért, kultúráért, szociális szféráért.  Ahogy Orbán mondta 2014-ben, mi is azt mondjuk: Folytatjuk! Zúg a "Nem hagyjuk!".

19:07 Gallóné: Szemüveget Orbánnak!
Gallóné érkezik, a Pedagógus Szakszervezet elnöke. Szerinte nem voltak eredménytelenek az elmúlt hónapok akciói, mert elértek változást, még ha nem is jókat feltétlenül. Most az egészségügy mellett állunk ki, a béremelésekért, a munkafeltételek javításáért, de magunkért is, mert mindenki lehet beteg. Zúg az „Orbán, takarodj!”
Orbán rosszul látja az oktatás helyzetét, lehet szemüveg kéne neki, de azt is az egészségügyi dolgozók állítják ki.

18:55 Szabó Tímea: "Meddig bírjátok ezt?"
Szabó Tímea jön, aki most ápolóként szólal fel, őket is kérdezte, hogy miről beszéljen. Azt mondták, hogy beszéljen az odaadásról, a megbecsülés hiányáról. Nagyon sokan reggel négykor kelnek, és este kilencre érnek haza, mindezt két állásban. Soha véget nem erő hitelek és végrehajtók. Amióta betegápolónak állt, retteg attól, hogy kórházba kerüljön Magyarországon. 23 munkaóra után kérdéses, hogy milyen állapotban van egy ápoló: emberfeletti, amit nyújtanak. „Köszönjük, hogy vagytok, köszönjük, hogy dolgoztok értünk, de meddig bírjátok ezt?”
A János kórházban azt kérték tőle, hogy ne írja le azt, amit ott lát, mert akkor lehet, hogy félnének bemenni az emberek a kórházba. „Pedig nincs jogunk tudni, hogy mi vár ránk?” Egyetlen német város egy hét alatt 12 magyar ápolót fogadott, vajon „hányan maradnak itt velünk”?
Szerinte a vezetők a betegek és szívtelenek, akik hagyják lepusztulni az egészségügyet. Beteg és szívtelen Orbán és Lázár, az egész magyar kormány orosz rulettet játszik az életünkkel. Előbbre való Orbán várba költözése, Mészáros nemzeti lovardája, a Városliget lerombolása, Rogán propaganda minisztériuma.
Micsoda embertelenség kell ahhoz, hogy az egészségügyis és szociális dolgozókk kapják megint a legkevesebb fizetést? Tudja Rogán, hogy mit jelent a 90 ezres nettó fizetés?
Addig küzdünk, amíg ezen nem változtatunk – üzeni Szabó Tímea, és „addig is utasítsuk el a szívtelenséget!”

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.