2016. július 27., szerda

HIÁBA KÖPTE BE PORTIK, MEGÚSZTA ROGÁN A NYOMOZÁST

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.26.


Ezekről ne maradj le!

Ez aztán a pályázat! Csak egy cég felel meg a budapesti városnéző busztenderen (Átlátszó)
Titokzatos tulajdonos söpri be a Fidesz-kedvenc profitját (
NOL)
Hangfelvételen a hivatalvezetőről, aki megbuktatná a jobbikos polgármestert (
Index)

Ha van 3 perced:
Csak egy cég felel meg a budapesti városnéző buszok koncessziós feltételeinek
Úgy tűnik, hiába a miniszterelnöknek írt levél – 20 évre koncesszióba adja a főváros a  városnéző buszoztatást. A feltételeknek a jelenleg a piacon lévő négy cég közül csupán egy felel meg. Szerinted ki fog nyerni? (
Átlátszó)

Titokzatos tulajdonos söpri be a Fidesz-kedvenc profitját
Még Navracsics Tibor minisztersége idején, egy másik törvény módosító indítványai közé rejtve terjesztette elő az igazságügyi tárca a közműszolgáltatók számlaaudit-kötelezettségét. A feladatot a Hunguard Kft. kapta, piaci vélemények szerint külön erre a cégre szabták a feltételeket. A nyereség viszont jórészt egy ismeretlen máltai cégnél köt ki. (
NOL)

Ha van még két perced:
Doppingolással lebukott, ezért eltiltották a ceglédi fideszes önkormányzat lovát a Nemzeti Vágtáról. (444)
Csúszik a városligeti üzemeltetési központ megterveztetése. A tervpályázat kiírását egy nappal a július 12-ei határidő előtt vonták vissza. (Átlátszó)
7 millió forintjába került az adófizetőknek a ligetvédők rendőri kitakarítása. (444)
A jól értesült Magyar Idők szerint ugrásra kész a kipaterolt Uber hazai utódja. (HVG)
Ha csak Mészáros Lőrincen (és az állami milliárdokon) múlna, épülne-szépülne az ország – de az a fránya időjárás nem hagyja. (Átlátszó)
Képtelen leszállni az FHB-ról a jegybank – újabb 4 milliós bírság egy Spéder-érdekeltségnek. (444)
Luxusautókat használ, és ezzel rengeteg közpénzt spórol az Operaház vezetősége. Tényleg. Nem csalás, nem ámítás. (Átlátszó)
Még rövidebb pórázon a kínai médiamunkások: az ország internetes újságjai ezentúl csak az állami hírügynökség anyagai alapján írhatnak politikai ügyekről. (444)
Gyümölcsöző orosz üzleti kapcsolatai vannak a NOB elnökének. Így kevésbé meglepő, hogy az államilag szervezett doppingról szóló bizonyítékok ellenére sem tiltották el az orosz csapatot. (444, Guardian)
Kenőpénzek elfogadása miatt élete végig rács mögé kerül az egykori magas rangú kínai tábornok. A zárt tárgyaláson meghozott ítélet vagyonától és politikai jogaitól is megfosztotta. (BBC)

Nem nyomoznak Rogán ellenValószínűleg senki sem rágta le a körmét izgalmában, hogy mi lesz, de azért érdekes látni, hogy elutasította a feljelentést Rogán Antal ügyében az ügyészség. A politikust hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt jelentették fel, miután a Prisztás-gyilkosság felbujtójaként elítélt Portik Tamás azt nyilatkozta, hogy tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át neki. (Index)

Hangfelvétel a hivatalvezetőről, aki megbuktatná a jobbikos polgármestert
„Ha te ezzel azonosulsz, akkor nem paktálsz a Jobbikkal, ha nem azonosulsz, akkor paktálsz a Jobbikkal” – a Jobbik szerint ezt Hosszú József, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője mondta egy meg nem nevezett férfivel beszélgetve. Hosszú két éve függetlenként maradt alul az önkormányzati választáson a jobbikos Fülöp Erikkel szemben. (
Index)

Nem árulja el a kormány, hogy kiket akar strasbourgi bírónak jelölni
Bár akad olyan ország, ahol televíziós vitán vesznek részt a jelöltek és maga a strasbourgi testület is az átlátható kiválasztási formát preferálja, a három magyar jelöltről még a közérdekűadat-igénylésre küldött minisztériumi válaszból sem derült ki semmi. Csak az világos, hogy augusztus végéig megtudhatjuk, kit jelöl az ország. (
Átlátszó)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.