2016. július 5., kedd

HUXIT VAGY AMIT AKARTOK: EU NÉLKÜL CSAK A SOKK BIZTOS

NÉPSZABADFSÁG ONLINE
Szerző: Ábrahám Ambrus - Hargitai Miklós
2016.07.05.


Gazdaságilag beláthatatlan következményekkel járna, ha Magyarország kilépne az EU-ból. Inotai András professzor szerint költözzön el, aki ezt javasolja.

Milyen hatása lenne annak, ha Magyarország kilépne az Európai Unió­ból? Komolyan gondolja-e bárki, hogy egy ilyen döntéssel a magyar gazdaság jól járna? Egyáltalán: lehet-e reális keretek között beszélni erről abban az országban, amelynek működésében az EU-források lényegesen nagyobb súllyal vannak jelen, mint más tagállamokban? A kérdés elsősorban azért kérdés, mert Lázár János kancelláriaminiszter – Kovács Zoltán szóvivővel egyetértésben – a múlt héten, szélesebb körben értelmezve az ügyet közölte: noha ilyen népszavazást nem tervez a kormány, ő inkább arra szavazna, Magyarország lépjen ki az Európai Unió­ból; továbbá azért, mert immár egyre szélesebb körben sorolják hazánkat a potenciális kilépők közé.

Aki ma arról beszél, hogy ki akarja léptetni az országot az Európai Unióból, vagy úgy véli, a közösségen kívül is van élet, annak azt tanácsolom: költözzön el jó messzire. Bárhova. És maradjon ott. Az országot pedig hagyja úgy, ahol és ahogy van – mondja lapunknak Inotai András, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Intézetének kutatóprofesszora. Egy ilyen lépés ugyanis szerinte nemzetrombolással volna egyenértékű...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.