2016. július 27., szerda

ITT A BIZONYÍTÉK, HOGY MÉGIS KÉNYSZERSOROZZÁK A KÖZMUNKÁSOKAT

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: hvg.hu
2016.07.27.


Az álláskeresőt kizárják a közfoglalkoztatásból, ha nem fogadja el a felajánlott munkahelyet, és a toborzón pedig kötelező a megjelenés.

Először túlzásnak tűnt a közfoglalkoztatottak kényszersorozásáról szóló híradás, a Belügyminisztérium próbált is rendet vágni, ám a most bemutatott dokumentumok alapján mégis egyértelmű, erősen fenyegették a közmunkásokat a toborzással.

Úgy tűnik, ami a Belügyminisztériumból nézve csak egy lehetőség, az a járási hivatalban már kötelezettség. A hét elején nagy port kavart fel a közmunkások besorozásának híre. A Kisalföld írta meg, hogy ötvenkilós kulturális közfoglalkoztatottak is levelet kaptak a járási hivatalból, hogy jelenjenek meg a Magyar Honvédség toborzóin. A közmunkások úgy vélték, fenyegetik őket, hogy elveszthetik három hónapra a közfoglalkoztatotti státuszukat, illetve kizárják őket a munkakeresők köréből két hónapra, ha nem mennek el a toborzásra.

Aztán a Belügyminisztérium mindenkit megnyugtatott, hogy erről szó sincs, ez csak egy lehetőség, senkit semmilyen retorzió nem ér, se akkor, ha nem megy el a toborzóra, se akkor, ha nem akar a Magyar Honvédséghez bevonulni.

Csakhogy ami a BM-ben ennyire egyszerűnek tűnik, kicsit máshogy néz ki alulnézetből. A Kisalföld most lehozta azt a levelet, amelyet egy közfoglalkoztatott kapott a Csornai Járási Hivataltól, és abban elég konkrétan fenyegetik őket: az álláskeresőt kizárják a közfoglalkoztatásból, ha nem fogadja el a neki felajánlott megfelelő munkahelyet, és a toborzón pedig kötelező a megjelenés. A hivatal ebben az esetben egyáltalán nem tűnt emberarcúnak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.