2016. július 19., kedd

LEHETNE MÁS A POLITIKA, DE NEM...

PUPOU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.07.18.


Szél Bernadett azt üzente, elég az ő regimentje.
És pártja, a rejtélyes körülmények között világrajött LMP maga készül a választásokra, nem kíván más parlamenti pártokkal szövetkezni.
Mondjuk nem meglepő ez a nyilatkozat, hiszen ha egyedül vergődik a párt a választásokon, akkor nagy biztonsággal prognosztizálható, hogy a szavazatai mennek a kukába.
Legfeljebb néhány képviselőjük bejut a törvényhozásba, ami arra elég, hogy amikor igazán fontos, akkor támogathassa Orbán törekvéseit, meg arra is elég, hogy, - ha Orbán nyeri a választást - zavart keltsen az ellenzék pártjai között.
Arra is elég, hogy szavazóknak azt a részét, akik a hülyeségig kommunistaellenesek, beterelje a maffia wellness-szállodának álcázott birkahodályába.

Kutyaszorítóban van az LMP.
A demokrácia árulója, Orbán ügyvédje jó ütemérzékkel lepattant, így a társelnök társ nélkül maradt, ami azért tarthatatlan állapot.
Schiffer akkor állt odébb, vagy lépett egy lépést hátra, amikor még nem lehetett gyáva megfutamodással vádolni, de már tudni lehetett, hogy vele a választáson ütős eredményt elérni nem lehetséges.
Megkapta hát a selyemzsinórt és helyet csinált egy nála átmenetileg hitelesebbnek tűnő figurának, aki népszerűségét a korrupció elleni harccal és Orbánnal való szembefordulásával alapozta meg.
Ő Hadházy Ákos, a korrupció elleni harc magányos kereszteslovagja, aki most hipp-hopp társelnökké avanzsált, ezzel is jelezve, hogy az LMP hihetetlen káder-bőséggel rendelkezik.
Mindegy, Hadházy feje felett ott lebeg a mártíromság glóriája, a
jó halo-effektussal rendelkező politikus ennek segítségével emelkedett országos politikussá.
Ha nem lennék nagy híve a konteo-elméleteknek, akkor el is lennék ájulva a boldogságtól.

Sajnos, számomra az evidens, hogy az Orbán mögött álló stáb messze nem olyan amatőr, mint amilyen a demokrata oldal, pontosan ismeri a tömegek mozgatásának lélektanát, módszereit, és abban is biztos vagyok, hogy minden pártban ott tevékenykednek Orbán emberei.
Hogy a napi politikában ki mit handabandázik, az lényegtelen, a döntő momentum az, hogy hogyan viselkednek az Orbán számára fontos helyzetekben.
Például miként viselkednek, amikor képesek eldönteni azt, hogy Gyurcsányéknak legyen frakciója, vagy ne legyen, átmenjen-e kétharmadal egy törvény, vagy ne - és így tovább.
Nem szeretnék abba a hibába esni, hogy előítéletekkel közelítek bárkihez is a demokratikus oldalon, de minden igyekezetem dacára Hadházyról mindig eszembe jut egy régi élményem.
Hivatásos katona voltam és az egységünket meglátogatta az NDK Határőrségének parancsnoka, akit fogadni illett.
Waffenbrüderschaft természetesen, katonazene, dísszázad, állománygyűlés, beszédek, dekoráció. ugye...
Az ügy ott akadt el, hogy mi legyen az üdvözlő felirat szövege.
Gondban voltunk cefetül, mikor is egyik kollégám felrikkantott: Ki tud itt németül?
Hogy mondják, hogy kutyából nem lesz szalonna?
Persze kitört a röhögés, de aztán azért mégsem ez került fel a transzparensre...
Csúnya dolog az előítéletesség, de hát a teve is ember valahol.
A dolog viszont úgy sportszerű, ha adunk egy esélyt...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.