2016. július 4., hétfő

MIÉRT SZIVATJA ORBÁN PÉCSET? ÉS MAGYARORSZÁGOT?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.07.04.


Pécs 2009 óta Orbán és a Fidesz kísérleti telepe: Kubatov Gábor itt tesztelte le a fideszes választási csalások alapját képező Kubatov-listát, itt indult el a rezsihazugság és a közműcégek államosítása egy francia résztulajdonú közműszolgáltató einstandolásával, és ez az a város, ahol úgy is tudott nyerni Orbán hazug csapata, hogy a fideszes kormányzati intézkedések legnagyobb vesztese a Pécsi Tudományegyetem valamint az egykori pécsi bányászok és vasutasok. Mindeközben atomtemető lesz Pécs mellett, de az autópálya nem épül tovább és a Csontváry képeket is elvinnék a városból. Hogy is van ez? 

Kubatov 2010-ben bukott le először a Pécsett kipróbált választási csalással, amit egy titokban készült hangfelvétel bizonyít. Kubatov zárt körben, fideszes és fidelitaszos fiatalok előtt beszélt a párt választói nyilvántartási rendszerének titkairól. Ahogyan arról akkoriban az index.hu is beszámolt: a pártigazgató az akkori felvételen elmondja, hogy Pécsen már meg tudták mondani, hogy „kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Pávát vagy nem a Fideszt támogatták”. Mindez annak volt köszönhető, hogy az ő javaslatára a Fidesz-elnökség elfogadta, hogy a párt térjen át egy a pécsihez hasonló országos online adatbázis-kezelési módra. Majd 2012-ben egy - a fideszes aktivisták képzését szolgáló - videó is nyilvánosságra került, amelyből kiderül, hogy a Fidesz gyakorlatilag a város összes szavazójáról nyilvántartást készített pártszimpátiája alapján. Egy aktivista-eligazításon készült felvételen az is látható, hogy az aktivisták miként magyarázzák el a nyilvántartás helyes használatát.

Gondolom sokan emlékeznek még arra is, amikor Páva Zsolt pécsi polgármester 2009-ben azt mondta, hogy többek között azért kellett einstandolni a francia Suez Environnement által menedzselt Pécsi Vízmű Zrt-t, mert szerinte az a legnagyobb probléma, hogy a cég nem az általa nyújtott szolgáltatás fejlesztésén és az árszínvonal csökkentésén dolgozott. Ez volt a rezsiháború első csatája, ami a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tavalyi döntésével hivatalosan is elbukott, mivel a GVH 1 millió 300 ezer forintra bírságolta a pécsi vízszolgáltatást 2009 őszétől ellátó Tettye Forrásház Zrt-t azért, mert a hatóság szerint a cég visszaélt gazdasági erőfölényével, és 2011. májusától túlzottan magas díjat kért a fogyasztóitól a mellékvízmérők szakszerűségi vizsgálatáért...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.