2016. július 11., hétfő

MINEK LELKESEDJEN EGY ÁTLAGANGOL?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.07.11.


Nehéz lenne azt állítani, hogy a mai poszt minden szavával egyetértek, de a blog története során mindig próbáltam törekedni arra, hogy (ameddig a kulturált keretek megmaradnak) mindenféle álláspont megjelenhessen. Jöjjön tehát bbb írása, ami tulajdonképpen reakció Kiskacsa posztjára. Elöljáróban annyit kérnék, hogy a kommentekben továbbra is őrizzük meg a kulturált vitát.
 
„Kezdem azzal, hogy a font utoljára 1985-ben volt ilyen gyenge a fonttal szemben. Ehhez hozzátartozik, hogy a dollár önmagában baromira megerősödött az utóbbi időben és már a szavazás előtt is elég gyenge volt a font hozzá képest. Jól hangzik, hogy harminc éves mélyponton van, de ez nagyrészt nem a Brexit miatt van.
 
Az USA-ban hagyták kipukkadni 2008-ban az ingatlanpiaci buborékot (mondjuk nem is volt más választásuk) és elsőként a világon elkezdték a kamatemelési ciklust, többek között ezért erősödött meg a dollár, meg persze az sem mellékes, hogy a pénzügyi szektoron felül is van valós, működő ipar és gazdaság náluk..."
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.