2016. július 31., vasárnap

MIT MŰVELNEK A DÉLI HATÁRON? - BETYÁROK, RENDŐRÖK ÉS A PÓLÓN AZ ÜZENET: GYILKOS GÁZ

VASÁRNAPI HÍREK ONLINE
Szerző: VH
2016.07.31.


...Nem életszerűtlen a feltételezés, hogy bizonyos ügyekkel, személyekkel nem boldoguló körzeti megbízottak, kisvárosi kapitányságok adott esetben elfordulnak, aztán papíroznak. Ezt erősíti, hogy a túlkapásokról panaszkodó menekültek egyöntetűen arról számolnak be, hogy terepmintás, egyenruhás személyek bántalmazták őket. Akiket ők automatikusan katonaként, rendőrként azonosítottak.

Ám ha ők igazat mondanak, és a hivatásos szervezetek sem hazudnak, arról. hogy nem rendőrök és katonák „nyomják” a menekülteket, akkor egy valószínűleg alternatív polgárőrségről van szó. Az viszont tényleg életszerűtlen felvetés, hogy egy ilyen „egység” határ menti mozgásáról ne tudnának a hivatalos csapatok. Márpedig ha tudnak, akkor a jogszabályok értelmében fel kellene számolniuk a „szabadcsapatokat”.

Csakhogy van egy csavar a történetben – a Betyársereget nem, de tagjait legalizálni lehet. Ugyanis sajtóinformációk szerint ők Ásotthalom mezőőrségének tagjai. Emlékeztetőül: a település polgármestere Toroczkai László, a Jobbik radikális alelnöke.

A Betyársereg szerint ilyesmiről szó sincs, és az ügyről író atv.hu-t embertelenül trágár stílusban küldi el a szervezet honlapja, némi vizuális üzenet kíséretében.

Az üzenet egyértelmű: az egyik betyár pólóján a Zyklon B felirat virít – ez volt az a gáz, amivel a koncentrációs táborokban százezerszámra gyilkolták a zsidó, szláv, cigány gyerekeket, asszonyokat és férfiakat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.