2016. július 2., szombat

MŰANYAG BILINCS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.07.01.


Semmi másra nem tudunk gondolni, hogy miért nincsenek még az ország legnagyobb bűnözői börtönben, csak arra, hogy nincs elég műanyag bilincs. Mert amennyi időt le kellene ülnie Orbánnak, Lázárnak, Rogánnak, Habonynak és társaiknak, azt egyetlen rozsdamentes bilincs sem bírná ki, műanyag bilincsből pedig hiány van.

Ilyen arcátlanul szemét bűnözést, amit ezek a gazemberek folytatnak, a legprimitívebb diktatúrákban sem lehet megcsinálni. Habonyt tetten érték a helikopterezéssel. Egy ilyen helikopterkirándulás Hong Kongban húsz év minden kicsit is demokratikus országban, és még több egy minimális morális érzékkel rendelkező diktatúrában.

A Habony-Rogán duó pénzért árul magyar állampolgárságot gazdag ázsiakiaknak. Erre kijelölik azokat az offshore cégeket, amelyeken keresztül meg lehet vásárolni a magyar (pontosabban: uniós) állampolgárságot. Sajtóhírek szerint az egyik ilyen hongkongi cég hétmilliárd forintot keresett ezen (miközben a magyar állam egy fillért sem, az államot a költségek terhelik), majd akik ezt a kivételezett helyzetet nyújtották, kedvezményeket és előnyöket élveznek a közvetítő cégtől. A közvetítő cég igazgatója luxus helikoptertúrára fizeti be a banda egyik tagját és a nőjét. Hallott már valaki ilyet bűnügyi krónikákon kívül?

Nem túlzok, vannak helyei a világnak, ahol ezért fellógatnák az elkövetőt. Ennél tisztább korrupciós helyzet nincs. Igazából ügyészi nyomozócsoportnak kellene vizsgálnia, hogy a pénz felmarkolására kijelölt és a parlamentben megszavaztatott (!) offshore cégektől hova áramlanak a pénzek, hány milliárd folyik be ebből Orbán, Rogán, Habony, vagy a Fidesz kasszájába. Habonyt a helikopterezés után azonnal le kellett volna tartóztatni, s utána sorban az összes jómadarat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.