2016. július 13., szerda

NEGYEDMILLIÓ GAZDASÁGI MIGRÁNS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.07.13.


A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége nyilatkozott, miszerint a nemzetgazdaságnak sürgősen szüksége lenne negyedmillió gazdasági migránsra.
A Gazdasági Minisztérium a bevándorlással kapcsolatos törvények módosítását akarja kezdeményezni, ezzel egyidőben a kormány népszavazást tart a bevándorlás ellen, azt állítva, hogy a gazdasági migránsok elveszik a munkádat, kiveszik gyermeked szájából a falatot, kezedből a kenyeret, megmégpluszhozzá meg is erőszakolnak mindenkit a családodból, legyen férfi vagy nő - lám, Kadhafi is hogy járt!

A tünet egyértelmű: ez az ország meghibbant.
Azt idáig is tudtuk, hogy szeretett vezérünk, hogy úgy mondjam, szellemi kihívásokkal küzd, azt is, tudtuk, hogy Matolcsy éles szeme előtt nincs gazdasági titok, de immáron eljutottunk oda, hogy országos szinten is két macska vagyunk és játszunk egymással, ami a skizofrénia eddigi legszebb irodalmi megközelítése - tán Karinthy tollából...
Nomármost, ezidáig a behívni tervezett migráns-létszám úgy háromszorosát sikerült világgá hajtanunk, miközben a magyar munkaerőt közmunkára használjuk, gyermekeiket közmunkássá képezzük, és aki bekerül egy gyártósorra, ahol naponte ezerszer ugyanazt a három csavaranyát kell meghúznia, az már karriernek számít, főleg, ha ezt nem láthatósági mellényben kell abszolválnia...

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kormányzat a határtalan fejlődés perspektíváját vetíti elénk, akkor nulla közgazdasági tudással is prognosztizálható, hogy a munkaerő-szükséglet nőni fog, a tetejében nem kimondottan vesszőseprű-virtuózokra lesz szükség, ellenben megnő a kereslet a számítógép vezérlésű berendezésekhez értő szakmunkásokra.
Jelenleg azok, akik szóba kerülhetnek, R-1 típusú számítógépre vannak kiképezve, kápójuk programozza őket: Ereggy Józsi, oszt szedd ki a zárokból a döglött macskát!
A gyerekeket pedig speciálisan képzik, nem kell a szakképzést túlcifrázni, elég nekik megmutatni a gépet és beleverni abba a hülye fejükbe a tananyagot, és kissé motíválni őket: Nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot!
Ha meg rosszkor nyomod meg, akkor kettőt a pofádra, a hólapáttal!
Nm kell annak a gyereknek tudnia, hogy merre van Brüsszel, még a végén útrakel, elég ha tudja, hol a gomb, meg hol lakik a Jóisten, egyelőre a Cinege utcában, de már takarítják Horthy lakosztályát a Királyi Várban...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.