2016. július 25., hétfő

ORBÁN AZ UNIÓ BUKÁSÁRÓL BESZÉL, A PÉZÜK AZÉRT JÓL JÖN...

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.07.25.


Orbán Viktor ismét magasra tette a lécet azzal, hogy Tusványoson tartott beszédében keményen nekiment Brüsszelnek, eltemetve az Európai Uniót és annak intézményrendszerét. A miniszterelnöknek nem ez volt az első emlékezetes beszéde Tusványoson. Két évvel ezelőtt már nagy vihart kavart az illiberális államról szóló értekezésével. De a saját közönsége előtt mindig szókimondó miniszterelnök akkor sem okozott csalódást, amikor éppen a hantamétert kellett kiakasztania. 

Ettől függetlenül, Orbán Viktor beszéde semmiben sem különbözött a Fidesz elmúlt években tapasztalt kommunikációjától: Brüsszel rossz, olyan dolgokat akarnak a magyarokra kényszeríteni, amit mi nem akarunk, a migrációs válságban pedig megmutatkozott az európai közösség gyengesége. Komolyan vehető ellenzék hiányában Brüsszel maradt az az ellenfél, amely ellen harcolni kell. Az állandó EU-ellenes kirohanásokkal pedig éberségre inti a kormánypárti híveket Orbán. 
Mindeközben Orbán Viktor és a Fidesz kapcsolata talán soha nem látott mélypontra süllyedt a nyugati világgal, de a pénzük azért jól jön, hogy fenntartsák annak a látszatát, a kormánypárt politikája jó, és annak nincs alternatívája Magyarországon...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.