2016. július 15., péntek

SENKI SEM ÉRZI FELELŐSNEK MAGÁT A NAPI KÉTEZER KÖBMÉTER, A TISZÁBA ÖMLŐ SZENNYVÍZ MIATT VÁSÁROSNAMÉNYNÁL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Móricz Csaba
2016.07.14.


Változatlanul ömlik a szennyvíz a Tiszába Vásárosnaménynál – annak ellenére, hogy két héttel ezelőtt nyilvánosságra hoztuk, a vásárosnaményi szennyvíztelep tisztítóművei lényegében nem működnek. Az üzemeltető Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt. levélben reagált, ám érdemben egyetlen állításunkat sem cáfolta – viszont a környezetszennyezés felelősségét a tulajdonos önkormányzatokra tolná.

Mint írtuk: a vásárosnaményi szennyvíztisztító telepen a berendezések többsége üzemképtelen, így a városból és környékéről érkező napi 2000-2500 köbméter kommunális szennyvizet a rendszerváltás előtt épült, napi 600 köbméterre méretezett ún. oxidációs medencében próbálják meg ártalmatlanítani.
Rezsicsökkentés kimaxolva: hónapok óta ömlik a szennyvíz a Tiszába Vásárosnaménynél

Elképesztő állapotok uralkodnak a vásárosnaményi szennyvíztisztító telepen. A berendezések többsége üzemképtelen, így a városból és környékéről érkező napi 2000-2500 köbméter kommunális szennyvizet a rendszerváltás előtt épült, napi 600 köbméterre méretezett ún. oxidációs medencében próbálják meg ártalmatlanítani. Bár az üzemeltető saját mérései szerint nincs ok a pánikra, számos jel utal arra, hogy a helyzet korántsem megnyugtató. Tovább a teljes cikkre.

Nem sokkal cikkünk megjelenése után választ kaptunk a teleppel kapcsolatos közérdekűadat-igényléseinkre is: az adatok alátámasztják a cikkünkben leírtakat, és nagyjából kizárják azt a lehetőséget, hogy a Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt. (TRV) felső vezetése ne tudott volna a súlyos környezetszennyezésről...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.