2016. július 23., szombat

SPANYOL LUXUSTANÁCSOK CSÓRÓKNAK ÉS HIPPIKNEK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Tucano
2016.07.22.


Talán kevesen tudják, hogy Spanyolországban az ingatlan nemcsak hihetetlen olcsó, de per pillanat az egyetlen olyan európai mediterrán ország, ahol még az anyagilag aránylag nyomorultak is mediterrán kéjlakot emelhetnek maguknak, tengeri kilátással (mondjuk 6 millió forint körüli összegből már csodákat).
Szép lassan háromnegyed éve költöztünk az ibérekhez és a szokásos munkanélküli hétköznapokat csavargással töltöm (illetve újságírói szabadúszással a strandon), így igen sok dolgot van módom megfigyelni.
Például azt, hogy Európa hippijei, hobói és hínárhajú raszta testvéreim hogyan találták meg az örökké termő fát és nem mennek haza, mint az egyébként nagyon hülye Misi mókus.
Szóval, vannak a klasszikus ház és lakásfoglalók, most nem róluk lesz szó. Pedig nagyon sajnálom, hogy negyedannyi mersz sem szorult belém, mint a rendes vándorútra ment kelet-európaiakba, akik az egész mediterrán térségben foglalják maguknak az 50-100 éve elhagyatott régi villákat, nyaralókat, várakat, és amit találnak.

Aztán pár év múlva már az övék hivatalosan és jogosan az akkora gazdagság, amiről még te sem álmodhatsz. Mielőtt felháborodnál, azt tudni kell, hogy Dél-Olaszország és Dél-Spanyolország telis-tele van elhagyott ingatlanokkal.

Meghaltak a tulajok vagy elköltöztek északra, gyakran Amerikába, még az előző század elején. Szívfájdítóan szép házak tízezrei rohadnak szét, legalább valakinek a hasznára válnak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.