2016. július 13., szerda

SÚLYOS MUNKAERŐHIÁNY - A KORMÁNY 250 EZER KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÓ BETELEPÍTÉSÉVEL ORVOSOLNÁ A HELYZETET?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Frankó Provolone
2016.07.13.


A magyar munkaerőhiány tovább fokozódott. Rekord magas értéket ért el a betöltetlen álláshelyek száma. Ma már nemcsak arról lehet beszélni, hogy bizonyos magas kvalitást igénylő iparágakban (mint például az IT-szektor), nem találnak a cégek megfelelő munkaerőt, hanem az alacsony képzettséget igénylő területeken is egyre nagyobb problémát okoz a munkaerőhiány. A problémákat csak tetézi, hogy az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt az elmúlt években százezrek vándoroltak ki Nyugat-Európába, és nem nagyon látszik, hogy ez a trend könnyedén visszafordítható lenne.

A magyar kormány azonban csak ül a babérjain, büszke a 4 millió fő feletti foglalkoztatásra, miközben köztudott, hogy a jó adatok csak annak köszönhetőek, hogy évente több százmilliárd forintot öntenek a közmunkaprogramba, és a statisztikába beleszámolják a környező országban dolgozó magyarokat is.

Ahelyett, hogy a kormány a magyarországi munkanélküliek képzését segítené, inkább azon agyal, hogyan lehetne betelepíteni 250 ezer külföldi munkavállalót. Arról nem is beszélve, hogy népszavaztat egy olyan kérdésben, amely gyakorlatilag arról szól, hogy akarunk-e nem magyar állampolgárokkal együtt élni az államhatárainkon belül...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.