2016. július 6., szerda

SZÁZ ÉVRE RENDEZKEDNE BE A FIDESZ - MÁR HÉTKÖZNAPI ÜGYEINKEN IS RAJTA TARTJÁK A SZEMÜKET

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.07.06.

 
Az államszervezet átalakításának, központosításának fideszes terve lassan teljesen beteljesedik. A járások hálózatának kiépülését, s politikailag elfogult fideszes vezetők ejtőernyőztetését követte a szervezetek megszilárdítása, a folyamatos hatáskörbővítés, miközben az önkormányzatok súlyát folyamatosan csökkentették, vagyonuktól pedig megfosztották. Most újabb jogszabályokat fogadtak el, amelyekkel megszilárdítják a politikai irányítás alá vont állami közigazgatás hatalmát. 
 
A polgárok mindennapi ügyeibe való politikai beavatkozás mostanra tehát realitássá vált: nyugdíjtól a családi pótlékon át az építés-engedélyeztetésig minden ügyben a hatáskör gyakorlója, végső soron a politikai kinevezett, a kormányhivatal élére helyezett kormányközeli politikus, aki kénye-kedve szerint vonhat magához ügyeket, megmásítva a hivatal döntését, ha éppen arra kap ukázt, vagy kedve úgy tartja.   
 
Így lesz teljessé a politikailag kézi vezérléssel irányított közigazgatás a Fidesz kezében, ahol már arra sincs szükség, hogy a főnök leadja a drótot, hogyan kell eljárni.
 
Orbán az országgyűlésből kieső kádereket ültette az államigazgatás szerveinek élére...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.