2016. július 15., péntek

TERRORTÁMADÁS NIZZÁBAN: TEHERAUTÓ HAJTOTT AZ ÜNNEPLŐKBE

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Gépnarancs
2016.07.15.

 
84 ember meghalt és mintegy százan megsebesültek, amikor a Bastille napi ünnepségekre összegyűlt tömegbe hajtott egy teherautó a dél-franciaországi Nizzában csütörtök este. A külügyminisztérium egy magyar sérültről tud! Marad a rendkívüli állapot Franciaországban.
 
A legfrissebb reggeli hírek szerint 84 ember meghalt, sokan megsebesültek, közülük többen válságos állapotban kerültek kórházba. Tizennyolcan még reggel is válságos állapotban voltak, és ötven könnyebb sebesültje is van a nizzai terrortámadásnak.
 
A francia hírügynökség szerint a tömeg a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékot figyelte, amikor a jármű a tömegbe hajtott. Az AFP helyszíni tudósítója szerint a súlyos incidens a Promenade des Anglais nevű területen történt, amelyet amúgy is sok turista látogat. A hatóságok széles körben lezárták a helyszínt.
 
A hat tonnás teherautó 60-70 kilométer per órás sebességgel hajtott a tengerparti sétányon, sokszor a járdán, szemtanúk szerint egyértelmű volt a sofőr szándéka: elgázolni, akit csak lehet. Egy 31 éves, tunéziai származású nizzai férfi hajtott bele teherautójával a francia nemzeti ünnepre összegyűlt tömegbe – közölte a francia belügyminisztérium.
 
A gyilkos csaknem két kilométert vezetett az emberekkel zsúfolt sétányon, és közben fegyverrel többször a tömegbe is lőtt. A legtöbben először fel sem fogták, hogy mi történik...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.