2016. július 17., vasárnap

TÖRÖKORSZÁG ÉS A KÉSZÜLŐ VÉSZFORGATÓKÖNYVEK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.07.17.


A péntek éjszakai törökországi puccskísérlet politikai következményeit ma még inkább csak sejteni lehet (a beindult tisztogatásról itt olvashatsz), az már teljesen más kérdés, milyen hatással van mindez az ott élők hétköznapjaira. Ezzel indul a heti blogajánló, aztán bemutatjuk a Kiss-család nagy kalandját és vállalkozunk egyet Spanyolországban.

A törökországi helyzet folyamatosan változik, bár a nagy kérdések alighanem eldőltek. Mármint a politikában, mert hogy a hétköznapokban mi lesz, az már egy másik kérdés. Nem csoda, hogy a Nagy utazás blog szerzője (aki egyébként kitűnő posztban követi az eseményeket péntek óta) is vészforgatókönyvekkel készül.
 
„Csendesek az utcák a környékünkön. A madárcsicsergés mellett gyerekek hangját és a szokásosnál talán valamivel lassabban elhaladó gépkocsik zaját lehet hallani a lakásunkból.
 
A TV-t még nem kapcsoltuk be, de már kiszortíroztuk a spájz tartalmát, és kész van a bevásárlólista is. Folyamatban a közeljövőre vonatkozó A-, B-, valamint C-terv kidolgozása és nemsokára elkészül az összes fontos iratot tartalmazó bőrönd is.
 
Nem mintha attól félnénk, hogy (újra) háborús helyzet fog kialakulni. De az utcai összecsapások valamilyen szinten biztos folytatódnak egy darabig és a fenti történéseket átélve úgy gondolom, hogy nem árt egy kis elővigyázatosság. (…)
 
Erdoğan beszédet mond Isztambulban az utcán összegyűlt, győzelemittas, skandáló tömegnek. Az egységet, a népet, a demokráciát élteti, és követeli, hogy az USA adja ki a történtek mögött álló Fethullah Gülent.
 
Az utóbbi 24 órában rengeteg nyilatkozatot és beszédet hallottam – férfiaktól. Hol vannak a női miniszterek, politikusok, vezetők? A konyhában a tűzhely mellett? (…)
A közösségi oldalakat és azok chat funkcióit egész nap korlátozták, de így is terjednek a (rém) hírek többek között arról, hogy hogy vágták le egy huszonéves katona fejét az egyik hídnál a felhevült civilek.”...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.