2016. július 24., vasárnap

TRUMPVÁNYOS ÜZENETE: VILÁG DEMAGÓGJAI EGYESÜLJETEK!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.07.23.


A Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort hívták már Tusványosnak, Posványosnak, de most új elnevezést kell ízlelgetnünk. A Donald Trump amerikai elnökjelöltnek tett orbáni gesztus után méltán nevezhetjük a kis erdélyi fürdővárost egy darabig Trumpványosnak. A magyar miniszterelnök éves szokásos keménykedése ezúttal odáig ment, hogy maga is kissé megrémült mondandója következményeitől, ám a meghatározó európai vezetők már rég beárazták Orbán Viktor szélsőjobbos kirohanásait.

Régóta sejteni lehetett, hogy Donald Trump és Orbán Viktor előbb-utóbb egymásra fognak találni, hiszen a republikánus elnökjelölt retorikája olyannyira hasonlít a magyar miniszterelnökére, hogy felmerül a gyanú, talán ő is Arthur J. Finkelsteintől kapja a tanácsokat. Az amerikai kommunikációs guru amúgy is a republikánusok választási tanácsadója, és most, hogy Trump hivatalosan is a párt elnökjelöltjévé avanzsált, adódik a lehetőség, hogy Finkelsteinen keresztül szorosabbra fűzzék a kapcsolatokat.

Talán egy hónapja is tréfadolognak vettük volna, ha a politikában járatlan, ugyanakkor a médiában legtöbbször bohócként viselkedő Trump felé nyújt baráti jobbot Orbán Viktor. Ő maga is előre jelezte beszédében, hogy nehéz döntés volt egy eddig a legtöbb meghatározó politikai szereplő által pojácának tartott elnökjelölt felé gesztust tennie. Miután azonban a republikánus konvenció nem gördített akadályt Trump jelöltsége elé, Orbán is komolyan vette a lehetőségét annak, hogy az ingatlanmágnás hozhat valamennyit neki a konyhára.

"Orbán azoknak az európai vezetőknek a székébe akar beülni, akik szeretnék megvédeni az egységet a közösségen belül, és akik komolyan veszik az emberi és demokratikus jogokat a kontinensen és azon kívül is"...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.