2016. július 18., hétfő

VALAKI HAZUDIK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.07.18.


Vagy a Human Rights Watch, vagy pedig Lázár János. Mindenki döntse el gusztusa szerint, kire szavaz, végül mindenki megkapja a hangszóróját. A magunk részéről, a Ligetben történek után a jogvédőknek adnánk igazat, mert, hogy előjöjjön belőlünk a Scherlock, nekik semmiféle érdekük nem fűződik ahhoz, hogy ne az igazat mondják – hacsaknem Soros mámegin –, ellenben a miniszternek annál több. Meg ezt a tempót már úgyis megszoktuk tőle.

Mindemellett a hazugságnak ebben a messzeringó tengerében, amely decens hazánkat időtlen-idők óta megüli, ez a tempó egyáltalán nem ütheti meg a szívünket, hiszen szügyig merülünk benne. Ugye, Gyurcsány, aki teljesen belezavarodott ebbe a fogalomba, és akkor mondott igazat, amikor kijelentette, hogy hazudik, vagy mostani utódja, aki meg egyenesen arra intett, hogy amit mond, azzal egyáltalán ne is foglalkozzunk, és ő is itt van nekünk.

Viszont az egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar szögesdrót peremén megruházzák-e a menekülőket, avagy sem. A Human Rights Watch szerint igen. Jelentést tettek közzé, amely azt mondja, hogy a magyar határon zaklatják a migránsokat, rövid úton visszafordítják őket Szerbiába, egyes esetekben kegyetlen és erőszakos módon, anélkül, hogy mérlegelnék a menedékkérelmüket.

Lydia Gall azt meséli, hogy „Negyvenegy menedékkérővel és menekülttel készítettem interjút, több segélyszervezet és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársaival is beszéltem, akik megerősítették az információkat. Szemtanúja voltam, ahogy a magyar hatóságok bántalmaznak egy menedékkérőt, és találkoztam egy fiúval, akinek tizenhat nappal azután, hogy a hatóság emberei megverték, rugdosták és kutyákat uszítottak rá, is látszottak a zúzódások a szeme alatt.”

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.