2016. július 7., csütörtök

VÁROSLIGET: ÁLLAMI MANIPULÁCIÓ, TÖRVÉNYSÉRTÉS ÉS ERŐSZAK A TÖBBSÉGGEL SZEMBEN!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.07.06.


Ma reggel egy minden valószínűség szerint jogszerűtlen birtokvédelmi határozattal (nem voltak ugyanis értesítve az ellenérdekelt felek; a gyülekezési jog könnyen lehet, hogy felülírja ezt a határozatot; és információink szerint nem volt építési engedély), amit Kocsis Máté nyolcadik kerületi jegyzője adott ki, elindult a Ligetvédők táborának lebontása. De nem ez volt az első jogszerűtlenség és antidemokratikus lépés a folyamat során.

A Városliget Zrt. például figyelembe se vette azt a körülbelül 20 ezer aláírást, amit helyiektől és a parkot használóktól gyűjtöttek a projekt ellen a Civil Zugló Egyesület tagjai. A Kúria pedig olyan indokkal semmisítette meg a városligeti múzeumnegyedről szóló népszavazást, hogy nem írhatja felül népszavazás a városligeti törvényben lévő döntést a Ligetbe építendő múzeumokról. Mindezt úgy, hogy a Városliget-törvényben egyetlen egyszer sem említik meg a múzeumok építését.

De a jogtalanságok sorát folytathatjuk, a pszichiátriára bevitt tüntető esetével, a rendőrökkel, akik beavatkozás nélkül nézték végig az agresszív kopaszok sokszor törvénybe ütköző akcióit (aktivista fejére ejtett kordon, lökdösés, fenyegetés). A bontási munkálatokig vezető folyamat során többször is hiányoztak engedélyek, ráadásul mindez, tehát a fák kivágásai is pontos építési tervek hiányában indult meg.

Arról pedig akkor még nem is beszéltünk, milyen trükkökkel próbálja a választókat befolyásolni a Városliget Zrt. és Baán László. A 380 millió forint közpénzből folytatott kommunikációs kampányban volt a sajtónak kiküldött terv, amelyben véletlenül csak a fakataszterben meglévő fák elenyésző részét jelölték be. Ugyanott merült fel a zöldterület-zöldfelület vita, amelynek lényege, hogy a Városliget Zrt. azt kommunikálta, több lesz a zöldfelület a parkban a felújítás után, csakhogy a zöldfelületbe beleszámít, például a városligeti tó megnagyobbított víztükre, vagy a betontenger és mélygarázs fölé telepítendő vékony gyep is. Amely nem helyettesíti a zöldterületet, a kivágandó 100-150 éves, teljesen egészséges fákat, amelyeket a helyükre ültetett fák logikusan csak 100-150 év múlva helyettesítenének...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.