2016. július 16., szombat

ZSARUK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.07.15.


A Ligetvédők harcával kapcsolatban sokan fölvetették: miért nem állnak a Nép oldalára a rendőrök? Miért hagyják, hogy kopasz bűnözők csicskáztassák Őket? Persze, tudom, ez tabutéma. De nem nálam. Nosza.
 
Rengeteg rendőrt ismerek. Három évnyi Hatalom elleni terepharc, többtucatnyi feljelentés, nyomozás, házkutatás, rabosítás, sok tüntetés szervezése, és azok közül számos erőszakos feloszlatása, meg ilyesmik után az lenne a meglepő, ha nem ismerném a zsaruk világát. Ismerem, alaposan és közelről. És egyáltalán nem lehetetlen, hogy átálljanak egy kritikus helyzetben. Éppúgy utálja többségük a Rezsimet, mint mi, éppúgy károsultja annak a diktatórikus szabadrablásnak, mint mi, éppúgy aggódik a saját, családja és hazája jövőjéért, mint mi. És éppúgy szeretne olyan országban élni, ahol a demokratikus jogállam törvényeinek kell alávetnie magát, nem pedig politikai megrendelésre sorozatgyártott ügyészi parancsoknak.
 
De tisztázzuk: nem fognak átállni, amíg nem érzik az erőt bennünk. Álltam már sokszor rendőrsorfallal szemben, pár centiről nézve farkasszemet velük. Hallottam már sisakos rohamrendőrtől, egymásnak feszülés közben: legyetek már elegen, vazze! Mutogatta már készenléti rendőr a középső ujját a Parlament felé velünk együtt, nettó módon kifejezésre juttatva Orbánról, meg a Rendszeréről alkotott tömör véleményét. Mi szóltunk rá, hogy vigyázzon magára, mert az orrunkban növő szőrszálat is sejtenként megfigyelik a TEKlegények. Úgyhogy épp ezért nem fogok konkrét zsarukról beszélni, mert nem a velük való kibacás íratja velem a cikket...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.