2016. augusztus 23., kedd

4+1 SZUPERÉTEL AZ ANDOKBÓL

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Braun Henriett
2016.08.22.


De mi is a szuperétel és miért is olyan népszerű manapság? Bár pontos definíciója még nem igazán létezik és sokan állítják, hogy ez egy jól kitalált marketing címke azért, hogy ritka ételek is eladhatóvá váljanak, általánosságban egyetérthetünk azzal, hogy a szuperételek mind alacsony kalóriatartalommal rendelkező, tápanyagban gazdag növények, magvak vagy gyümölcsök.

Továbbá legtöbbjük tele van antioxidánsokkal, rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek az egészség megőrzésére, sőt akár immunrendszerünk megerősítésére is szolgálnak. Bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szuperételek fogyasztása önmagában megoldja az egészségügyi problémáinkat, mégis megfelelő táplálkozással és életmódbeli változtatásokkal elősegítheti a gyógyulást.

Mindenesetre mielőtt elszaladnánk a szupermarketbe hangzatos, egzotikus magvakért, érdemes azok helyi megfelelőjének is utánanézni. Az anyatermészet intelligenciájának és a Google ötletességének köszönhetően talán nem is lesz olyan nehéz. Ha még sem sikerülne, íme 5 perui, andoki szuperétel, amelyek a helyi piacokon fillérekért, más országokban több ezer forintnyi összegért kaphatóak, általában pirított vagy szárított változatban:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.