2016. augusztus 22., hétfő

A BAYERZSOLT-HATÁS

YGEN BLOG
Szerző: Farkas Benedek
2016.08.22.


A bayerzsolt-hatást már régóta le akarom írni, sokszor sok témában jutott eszembe, hogy klaviatúrába öntsem, de végül sosem történt meg, max eldugott kommentek és tweetek formájában. De most egyszerűen nem lehet nem közzétenni:

bayerzsolt-hatásnak hívjuk azt amikor egy írás, beszéd vagy bármilyen megnyilatkozás olyan sűrűségben tartalmaz vitatható, hazug vagy akár gyűlöletkeltő stb. állításokat, hogy az egyszeri befogadóra -bár egy ideig még szorgosan gyűjti a fejében az érveket, hogy mit és hogyan cáfolna, vitatna és tenne helyre- végül olyan töménységben, olyan nagy frekvencián ömlik a hazugság és a gyűlölet, hogy elveszíti a fonalat. Már nem is próbálkozik fejben sem, csak egyre nagyobb lemondással és szomorúsággal olvas illetve hallgat tovább míg nem az írás vagy beszéd a végére ér. Végül a bayerzsolt-hatás alatt álló befogadó lehorgasztott fejjel, ernyedt vállakkal továbbáll, illetve bezárja a böngészőt, összehajtja az újságot, kikapcsolja a rádiót, tv-t stb. majd az esetek többségében hosszasan mered maga elé...

Az államalapításunk ünnepére való rákészülésben, Bayer Zsolt lovagkeresztesítésével, a Magyar Állam nyomott egy full bayerzsoltot az egész országra.
Annyira és olyan sok szinten helytelen Bayer Zsolt kitüntetése, hogy -mintha csak a kitüntetett egyik cikkét olvasnánk- egyszerűen nem lehet rá mit mondani.
Nem tudjuk hol kezdjük, meddig folytassuk és hogyan fejezzük be.

Éppen ezért ez most nem az érvelés ideje. Ez most Bayer Zsolt megbayerzsoltolásának az ideje:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.