2016. augusztus 14., vasárnap

A FIDESZBEN AZÉRT LEHET LOPNI, MERT VIKTOR ENGEDI

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: András
2016.08.14.


Hogy hogyan csinálja? Törvényesen, mert ő egy olyan szemérmes tolvaj, és a más nevén, mert ő egy olyan gyáva tolvaj, a legrosszabb fajtából. Hát persze hogy engedi másnak is a közpénz saját zsebre történő megcsapolását, egyedül úgy sem bírja ellopni az egészet, bárhogy is szeretné megtenni, hát másnak is legyen jó élete belőle. Főleg ha az illető még vele azonos alacsony erkölcsi szinten levő országgyűlési képviselő, miniszter, vagy jó barát, aki támogatja a politikáját és visszaoszt neki az így megszerzett adóforintokból, amiből közben villák, luxusutak, szállodák, televízió csatornák, újságok lesznek. Vagy egyszerűen eltűnnek külföldi bankszámlán.

Persze könnyen megtehetnek a hatalom birtoklói mindent, ezer szállal magukhoz kötötték az igazságszolgáltatásnak nevezett intézmények első embereit, akik aztán két kézzel takarják el a következményeket. A legtöbb esetben még eljárást sem indítanak a tolvaj ellen, ha az politikai szereplő, bezzeg az éhségtől és a hidegtől szenvedőnek a kezéből simán kirúgják a túlélés lehetőségét. Ha felbukkan a közpénz nem megfelelő felhasználása során egy ismert név a kormány környezetéből, ezen szervek még a hülyéket is megszégyenítő átlátszó érvekkel tagadják meg a nyomozást. Mert Viktor engedi. Sőt, így is akarta az elejétől.

Itt van ez a magát Voldemortnak nevező Roland a Mengyi családból. Most bukott meg egy sajátos pályázati rendszeren, de az istennek nincs annyi vér a pucájában, hogy feltegye a kezét, és beismerje amit elkövetett. Végül is nem kell neki most csak herélt kanként mélyen kussban lenni a disznóól sarkában, akkor biztos lehet benne, egy egész gépezet fog mozgásba lendülni, amely majd nagyon fog igyekezni az ő sötét lelkét tisztára mosdatni a szarból amit magára kent, amikor belenyúlt a közös pénzbe. Mert Viktor engedi. Sőt, még az ügyészséggel is kivizsgáltatja. Na, ilyen esetben áll meg a józan ész.

Jusson eszébe a választónak a roma felzárkóztatási program is. Farkas Flóri már a térképen sem található a botrány kirobbanása óta, a pár milliárddal együtt szépen bujkál valahol. Mert ugye miniszteri biztosként azért fizetés jár neki, de a nagy lóvéval, amit korábban lenyúlt, már büdös neki elszámolni. Hát akkor marad a gyáva módon való eltűnés, hátha megkopik majd az emlékezet a nagy irodaház vásárlásról, a bérelt autókról, a bútorokról, egyéb haszontalan pénzkidobásról. Ja, és arról már nem is beszélünk, hogy ennek a kárát a legszegényebb réteg látja, és a büntetést is az adófizetők állják majd, mivel a program során – amit el sem kezdtek – annyit loptak, amiért már inkább nem is volt pofája támogatást kérni a gaz uniótól a miniszteri felügyeletnek. Mert Viktor engedi. Sőt, még a fizetését is utaltatja a sima pofájúnak

Korunk legújabb  feltalálójáról már ne is beszéljünk. Rogán Tóni előbb eladta a fél belvárost, majd kibővítette a házát a letelepedési kötvényből. Most meg kiderül róla, hogy zseni is, aki feltalálta a zsíros kenyéren a hagymát. Ja nem azt, de valami hasonlót, és szépen keres is vele. Csak persze a maga szerény módján, titokban, minden vizsgálat által hófehérre kimosdatva, ragyogó tiszta lélekkel. Az átlagember meg hülye, vagy nagyon annak nézik. A kis pöcs azonban nagyon tud valamit ezzel a több lábon álló közpénz eltulajdonítása nyújtotta jólét letagadásával, mert maga Viktor csinált belőle minisztert, érdemei elismeréseként. Mert Viktor nem csak engedi, de még fizet is érte, ha valaki jól csinálja...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.