2016. augusztus 2., kedd

A MÉDIAHÁBORÚ FOLYTATÓDIK, A PLAKÁTHÁBORÚ MOST INDUL

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.01.


Hiába adta el Simicska a Class FM-et

A Médiatanács úgy döntött, nem hosszabbítja meg a Class FM frekvenciáját – számolt be az Index. A rádió előző tulajdonosai, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt tisztában voltak vele, hogy ha az övék marad a Class FM, biztosan elveszik a frekvenciájukat, ezért május végén eladták a rádiót a Sláger Rádió korábbi tulajdonosainak. A leghallgatottabb magyar rádió tulajdonosai a törvényi előírásoknak megfelelően még időben beadták
frekvenciahosszabbítási kérelmüket a Médiatanácsnak. A törvény értelmében a hétéves frekvenciaengedély egyszer öt évre meghosszabbítható. A rádiónál abban bíztak, hogy noha a G-nap óta folyamatosan kaptak kisebb-nagyobb bírságokat a hatóságtól, súlyos törvényszegést nem követtek el, és a frekvenciahosszabbítást korábban rendre megítélték a kérvényezőknek. Most azonban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új pályázatot ír ki a november 19-én felszabaduló frekvenciára. Az NMHH közleménye szerint „amennyiben a Médiatanács újabb öt évre szerződést kötne a Class FM-mel, azzal konzerválná a hét évvel ezelőtti állapotok szerint kialakított feltételeket, és hátráltathatná a rádiós piac fejlődését”.
 
A Class FM tulajdonosai már bejelentették, hogy mindenképp indulnak a frekvenciáért, de nem lesz könnyű dolguk az egyre csak bővülő új Fidesz-médiával szemben. Andy Vajna két hónapja indította el saját adóját Rádió 1 néven, és neki is biztosan jól jönne egy országos frekvencia.
 
Az Együtt meghekkeli a kormány plakátjait:
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.