2016. augusztus 29., hétfő

A NAP, AMIKOR ORBÁN TELJESEN ÖSSZEZAVARTA A HÍVEIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.28.


...Ha emlékezetem nem csal, legutóbb az amerikai államelnökkel megesett kézfogás rengette meg ennyire Orbán szurkolóinak világát, de végignézve a fenti köpködés-áradaton, be kell látnom, hogy az állami propaganda és külön Bayer Zsolt&Co. kiváló munkát végzett az agyakban, lelkekben. Szerintem a nap kommentje – Ő le tudja szedni a Voldemort átkot?:O – sem igazán árnyalja a lehangoló képet: a Fidesz szavazói és Orbán Viktor lelkes imádói Ferenc pápával összefüggésben is csak a penetráns migránsozás hangján képesek hörögni, a hozzászólások között nagyítóval kell keresni a kiegyensúlyozott, indulat- és/vagy pátoszmentes gondolatokat, amelyeket nem feszít szét a zsigeri gyűlölet és/vagy az érzelmileg túlcsorduló, vak imádat.

Ez van. Nem meglepő, de mégis megrázó. Mármint az van tehát, hogy a Fidesz híveinél tökéletesen működik az agymosás, a gyűlölet szárba szökkent és virágzik. Félelmetes, hogy a kitartó és primitív propaganda milyen mély szellemi sötétségbe taszította ezeket az embereket, hogy az irracionalitás milyen magas és áthatolhatatlan falakat emelt köréjük.

Másfelől az van, hogy egyre kevésbé értem, mitől keresztények ezek a bálványimádó, idegengyűlölő egyének, hogy egyáltalán tisztában vannak a szavak jelentésével, amikor azzal verdesik a mellüket, hogy ők mennyire nagyon? Oly nagyon jellemző, hogy a katolikus egyházfő emberbaráti gesztusai és megnyilvánulásai teljesen kihozták az állatot ebből a magát mélykereszténynek és nagyon magyarnak tartó populációból, akik a KDNP hivatalos álláspontjára helyezkedve, azzal egy követ fújva köpködik a pápát.

Orbán Viktor hűséges imádói, akik két kézzel ikszelnek majd az október 2-ai kamunépszavazáson, akik elhitték, hogy őket ez az egyélőisten fogja megvédeni még saját maguktól is, képesek voltak meggyűlölni azt a pápát, aki szót emelt a gyűlölködés és a kirekesztés ellen. Ferenc pápa valóban csak hitbéli dolgokban nem tévedhetetlen, de egy pápa nem óbégathat kétpofára fröcsögve, nem uszíthat egyeseket mások ellen, hanem a béke hangján kell megszólalnia. Mindig, minden körülmények között. Ettől pápa és nem Orbán Viktor.

A miniszterelnök nem mindent elsöprő sikert arató fotográfiája alatt torát üli az ostobaság. Azoknak a megvezetett, egybites népeknek az artikulálatlan hörgései ezek, akiket tökéletesen megvezetett az orbáni manipuláció. Ami kétélű fegyverként most átmenetileg a fegyver birtokosa ellen fordult: a pápai kézfogás totális zavart keltett az erőben. Az Orbán-kormány egydimenziós politikájának üzenete, hogy az iszlámveszély, a büdöslábú migránsok fenyegetése önigazolást nyújt bármire, és tökéletesen alkalmas a lebutított, frusztrált hívők lelkéből előtörő gyűlölet modellezésére, a feltétlen lojalitást biztosító mederbe terelésére. Mindenki, aki – lásd Ferenc pápa – nem a kizárólagos gyűlölet hangján szól arról, amiről az állampárt, az ellenség, Soros-ügynök, veszedelem és gyehenna. Következésképpen mindenki, aki meg akarja fosztani őket ettől a mindent felülíró gyűlölködéstől, azzal nem tudnak mit kezdeni. Tehát utálják. Zsigerből.

Ezért van az, hogy Orbán kényszeredett kézfogása Ferenc pápával kettéhasította a szektások tudatát. Mégiscsak az általuk feketeseggűnek tartott migránssimogató (mennyire gyalázatos, hogy az egyházfőről nem a szeretet, az elfogadás, az elesettek, szegények megsegítése jut eszükbe) pápával pacsizik, akiről ők úgy tudják Bayer Zsolttól, hogy egy gazember.

Ha figyelmen kívül hagyom az árulkodó testbeszédet, az arckifejezést, azt a megmagyarázhatatlan kétkezes parolát, a viselkedés természetellenességét, a bugris, tahó testtartást, akkor is gáz ez az egész úgy, ahogy van. Szóval végképp nem lennék ma egy kőfideszes Orbán-rajongó helyében, mert végképp nem tudnám, hogy most kit kell utálnom és most akkor ki mondott igazat nekem és ki hazudott. Csak visszafogottan remélem, hogy ezeknek az embereknek az agyában is elindulnak előbb-utóbb azok a konfrontációs folyamatok, amelyeket a kognitív disszonancia nevű betegségtől való félelem sikerrel meggátolt. Ha a pápa a migránsokat simogatja, akkor miért szorongatja egy ilyen ember kezét Miviktorunk?

Hiába, nem egyszerű megvezetett Orbán-drukkernek lenni. Bízom benne, hogy Bayer megtartja az eligazítást és ezt is elmagyarázza nekik mielőtt csalódniuk kellene a bálványban. Ha már az, hogy kizsákmányolja, eltapossa, hülyének nézi őket, még mindig nem elég a kiábránduláshoz. 

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.