2016. augusztus 31., szerda

A NÉPSZABADSÁGRA TÖR A NÉPSZAVA

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.08.31.


Ha ellenzéki lap főszerkesztője lennék egy olyan időben, amikor hovatovább lélegzethez sem jutnak, azaz hirdetést is alig kapnak a kormányt bíráló médiumok, arra ügyelnék leginkább, hogy megőrizzem az újságom hitelességét. Ehhez képest itt van egy kedd hajnalban az internetre került hír, meg annak cáfolata.

Az első közlés a Népszava
honlapján jelent meg 2016. augusztus 30-án, 05:04-kor: „Elkelt a Mediaworks”. Arról az osztrák cégcsoportról írták ezt, amely Magyarországon adja ki a Nemzeti Sportot, a Népszabadságot, a Világgazdaságot, női- és gasztromagazinok, digitális médiatermékek sorát, illetve tucatnyinál több megyei újságot.

A bennfentesek és a lap egyre szűkülő olvasótábora körében természetesen az váltott és vált ki izgalmat, milyen sorsot szán a Népszabadságnak az új tulajdonos, amely – a Népszava szerint – nem más, mint a „Fidesz-közeli Duna Aszfalt Kft.” Sok egyéb mellett azonban az a szépséghibája a közlésnek, hogy azt még a Népszava sem hallgathatta el, hogy Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt Kft. szóvivője az ATV-vel azt közölte: „nem tudjuk, hogy az értesülésük honnan származik, és nem is tudjuk megerősíteni azt”.


De akkor mire fel ez az egész? Miért vállalja fel a Népszava, nemkülönben az ATV, hogy hírkacsák eregetésével kockáztatják szavahihetőségüket?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.