2016. augusztus 29., hétfő

A SZELÍD LELKŰ FIDESZES MEGGYŐZI AZ ELLENSÉGET

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.29.


Egyre gyakrabban hallom-olvasom a közélet szereplőitől, hogy ez már egy élhetetlen ország lett – ami egyébként részben igaz – és micsoda gyűlölködés megy itt, holott tessék szépen szeretni egymást. Mert – ilyeneket kell mondani, hogy elfogulatlannak és pártatlannak tűnjünk – a jobboldal és a baloldal is acsarkodik és nahát, meg fúj!


 
Örömmel mondanám, hogy szó sincs ilyesmiről, de sajnos ez nem lenne igaz. Valóban félháborús időket élünk, csak nem teljesen abban az értelemben, ahogy a miniszterek elnöke ezt meghirdette. Orbán Viktor, az ő kormánya és a nekik dolgozó média- és propagandagépezet hihetetlenül sokat tett és tesz azért, hogy egyfajta polgárháborús helyzet alakuljon ki az országban.
 
Ehhez szemrebbenés nélkül felhasználnak mindent és mindenkit. A menekültektől kezdve a baloldali meggyőződésű embereken, a liberálisokon, a melegeken, zsidókon, cigányokon keresztül Gyurcsányig, Sorosig, Angela Merkelig széles a paletta. A magyar kormány évek óta folyamatosan és hatásosan uszít. A saját polgárait, a tulajdon szavazóit uszítja. Lehet úgy tenni, mintha ez véletlenül, akaratlanul, de mindenki hibájából alakult volna így, de az éppen annyira hazugság lenne, mintha azt állítanánk: nincs is itt semmi probléma.
 
Van probléma, vagy inkább baj. Mégpedig nem kicsi. A baj eredendő forrása pedig éppen az a magyar kormány, amelynek a társadalmi béke megteremtése és fenntartása lenne az egyik fő feladata.
 
Ne hazudjunk sem önmagunknak, sem egymásnak, mert az soha nem vezet sehová. Ne tegyünk úgy, mintha teljes egészében normális és természetes lenne az a napi szintű uszítás és gyalázkodás, amit a kormány irányít. Ezer példát lehetne hozni, de nézzük csak a mai napot...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.